fbpx

In ce rama punem oglinda sufletului… II

Ochi rotunzi – pentru a da senzatie de alungire vom aplica umbre din fard inchis la culoare in colturile pleoapei si mai deschis in centru. Practic trebuie sa creezi forma migdalata din fard inchis la culoare. Conturul se va aplica doar pe un sfert de pleoapa, in coltul exterior, lasandu-se un spatiu pana la marginea genelor, ce poate fi umplut pentru alungit cu tus inchis la culoare.

Ochi cu pleoapa cazuta – se aplica un fard inchis catre coltul exterior si deschis in interior catre radacina nasului si sub arcada, mai exact vom incerca sa inventam scobitura ochiului din umbre. Conturul, daca il aplicam, este bine sa aiba linie ascendenta fata de linia pleoapei superioare (in exterior), si sa fie la baza genelor in rest. Rimelarea genelor se va face mai accentuat in zona centrala a ochiului. Sprancenele ar trebui pensate ascendent.

Citeste si:  Ingrijirea parului pe timpul verii

Ochi apropiati – impresia de departare a ochilor o vom da cu fard foarte deschis aplicat pe partea interioara a pleoapelor si sus si jos (catre radacina nasului) in contrast cu fardul inchis aplicat catre exterior, accentuind scobitura ochiului in prelungire catre tample. Vom insista cu rimelul catre exterior. Este important sa pensam sprancenele cat mai departat.

Ochi indepartati – vom inversa modalitatea de aplicare a luminii si umbrei folosite in cazul ochilor apropiati (adica fard inchis in interiorul pleoapei si deschis pe exterior).Vom insista cu rimelul in partile interioare ale ochilor. Vom rezuma pensare sprancenelor catre radacina nasului cat pentru a da senzatia de ingrijit.

Ochi descendenti – interiorul pleoapei va fi luminat cu un fard deschis, estompat spre mijlocul pleoapei iar linia descendenta va fi estompata prin aplicarea umbrei in unghiul exterior al ochiului, depasindu-l usor in linie ascendenta, estompandu-se spre margine externa a sprancenelor. Dermatograful se aplica incepind cu mijlocul pleoapelor, depasind, de asemenea, coltul exterior al acestora. Genele din interior pana la mijlocul pleoapei vor fi rimelate doar la varfuri si pe toata lungimea catre exteriorul ochiului.

Asadar fardurile inchise (umbra) le aplicam pentru a obtine efect de indepartare, micsorare, estompare; fardurile deschise la culoare si in nuante naturale precum si fardurile-crema cu efect iluminator (lumina) le aplicam pentru a da impresia de aproape, mai mare; pentru a realiza o trecere imperceptibila de la lumina la umbra vom utiliza farduri intermediare, ce vor ajuta la realzarea unui degrade armonios. Atunci cand ne aranjam vom tine cont de tonurile tenului, irisului si pielii pentru a alege culoarea machajului si bineinteles de ocazia pentru care ne machiem.

Citeste si:  Intretine-ti buclele!

Este bine sa tinem cont de faptul ca un machiaj va fi mai rezistent daca este aplicat pe o baza corespunzatoare -exceptie putem face vara, cand este mult prea cald si riscam sa sufocam tenul cu prea multe produse cosmetice. Si nu vom uita, bineinteles, sa aplicam cu aceeasi atentie si grija procedeul de demachiere si ingrijire a fetei, in special a ochilor!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.