Ingrijirea parului gras

Please select a featured image for your post

Parul si problemele lui… cred ca s-ar putea scrie un roman intreg pe tema asta, dar noi ne oprim la un capitol oarecum spinos: parul gras. Adica parul care se unge peste noapte, care devine uleios si greu de coafat, care isi pierde volumul cat ai clipi, pe care cu cat il speli mai des se unge tot mai repede. Da, parul gras este o adevarata problema, cauzele ce stau la baza acestei probleme fiind dereglarile hormonale. De obicei, persoanele care au si tenus gras, caracterizat prin acnee si puncte negre au si problema parului gras. Daca am dezbatut intr-un articol precedent metodele de ingrijire ale tenului gras, vorbim aici de metodele de ingrijire ale parului gras. Cel mai important lucru este sa nu spalati parul frecvent, indiferent cat de mare este tentatia. Cu cat spalati parul mai des, cu atat glandele sebacee de la nivelul scalpului, care oricum secreta prea mult sebum, vor fi stimulate si mai mult si parul se va unge mai repede. Daca aveti parul scurt, incercati sa il tapati usor sau sa il acoperiti cu o bentita in zilele in care vi se pare fara volum si lipit de cap. Pentru parul lung, solutia e mai simpla: prindeti parul intr-o coada de cal, ridicand si bretonul. Avand in vedere ca parul se unge de la radacina, capetele vor arata inca bine si deci veti avea un aspect ok per ansamblu.
Samponul folosit trebuie sa fie unul pentru utilizare frecventa si neaparat unul special destinat ingrijirii parului gras sau un sampon neutru, cum ar fi cel pentru copii. Indiferent de samponul folosit, cantitatea trebuie sa fie infima! Cu cat folositi mai mult sampon, cu atat predispuneti scalpul la ungere excesiva. Ajunge sa va turnati in palma circa o aluna de sampon, pe care sa o masati usor, fara a folosi unghiile. Un masaj viguros al capului nu este indicat in cazul parului gras, intrucat stimuleaza secretia de sebum. Apa cu care va spalati pe cap trebuie sa fie calduta doar, si nu fierbinte, deoarece apa fierbinte favorizeaza deschiderea porilor si deci parul se va unge mai repede.
Citeste si:  Un machiaj potrivit
La clatire, incercati sa folositi apa calduta inspre rece, nu rece ca gheata insa, pentru ca apa rece ajuta la inchiderea porilor si deci parul nu se va mai unge atat de repede. In apa cu care clatiti parul, nu uitati sa stoarceti o jumatate de lamaie sau sa turnati putin otet de mere. Un par gras spalat corespunzator, se va unge abia dupa 4 zile. Schimbarea se va produce insa in timp, deci nu va asteptati la rezultate spectaculoase dupa prima spalare.
Citeste si:  Masti naturale pentru frumusetea ta
De multe ori, parul gras se si incalceste foarte tare la spalat si de aceea e nevoie sa folositi si un balsam de par, insa la fel ca si in cazul samponului, cantitatea folosita trebuie sa fie foarte mica si aplicata doar la varfurile parului, in nici un caz la radacina. In cazul parului scurt insa, puteti sari linistite peste pasul aplicarii balsamului.

Citeste si:  Bretonul: un look nou si proaspat

Va dorim tuturor un par stralucitor… de sanatate si nu din cauza sebumului!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.