fbpx

Invata sa slabesti (II): alegerea regimului potrivit

Dupa ce ne-am pregatit psihic si am stabilit care ne sunt obiectivele (realiste, da?), trecem la “slabitul propriu-zis”. Sa slabesti inseamna sa stii ce si cum sa mananci. Inainte de asta, trebuie sa stii daca kilogramele in plus s-au acumulat din cauza faptului ca mananci prea mult sau prea… prost.

Alegerea regimului adecvat
Presa geme de diete minune. Toate promit dimensiuni de model in timp record. Chiar daca un regim a functionat pentru o prietena sau o cunostinta, asta nu inseamna automat ca va merge si in cazul nostru. Fiecare trebuie sa-si gaseasca o dieta adaptata propriului organism si mod de viata. Dar o regula universala ramana: nu trebuie sa apelati la un regim extrem, prea restrictiv. Chiar daca sunteti tentate de mirajul solutiilor rapide. In primul rand, pana sa duca la scaderi in greutate, un regim trebuie sa va faca mai sanatoase. In niciun caz, mai bolnave.

Citeste si:  Hawaii make-up (video)

Aveti grija la necesitatile nutritive si la senzatia de satietate
Dietele care duc la infometare rareori au rezultate pe termen lung. In plus, sunt foarte periculoase. Ce riscati? Probleme cu tensiunea, probleme cu stomacul si intestinele, stari de lesin, indigestii, imbatranirea, per ansamblu, a organismului.

Optati pentru un regim sanatos, echilibrat, care include toti nutrientii de care corpul vostru are nevoie pentru a functiona normal.

Dintre toate dietele care au tot fost la moda (Atkins, Cohen, Dukan etc), cea mai buna ramane si cea mai simpla: calorii putine, dar echilibrate, respectand necesitatea unui aport zilnic normal. Meniul il puteti stabili cu un specialist nutritionist. Va fi si mai usor de respectat intrucat va tine cont de ritmul propriu de viata, de starea voastra de sanatate (se impun analize inainte pentru a vedea cum stati cu colesterolul sau daca aveti anumite carente) si, mai ales, va veti simti mai putin frustrate.

Citeste si:  Vantul irita pielea

Nu va descurajati
Cheia unui regim de succes o reprezinta fermitatea. Ati „calcat stramb” o data si va simtiti vinovate? Nu renuntati. Asa cum ati facut-o probabil de zece ori pana aucm. Nu va spuneti ca, daca ati mancat cateva patratele de ciocolata, e totul compromis si tot efortul a fost in zadar. Nu. Continuati. Sau compensati cu sport. Daca mancati ceva dulce din cand in cand, nu e nicio crima: totul e sa nu devina obicei.

Ce trebuie sa retinem

1. Nu exista regim minune.

2. Nu exista o dieta unica aplicabila tuturor.

3. Solutia este sa gasim un regim care sa ne placa.

4. Este indicat sa tinem un jurnal in care sa notam tot ce mancam. De multe ori, traim “in negare” si nu suntem constiente de sursa caloriilor. Daca enumeram absolut tot ce am consumat de-a lungul unei zile, este mai usor de observat unde gresim.

Citeste si:  Topul exercitiilor cardio

5. Cel mai des cedam tentatiilor seara si asta dupa ce am reusit sa ne fortam toata ziua. Ca sa evitam “caderile in ispita” nocturne, e de preferat sa luam o mica gustare dimineata sau dupa pranz. Sau sa stabilim o zi de „rasfat” o data pe saptamana. In felul acesta, ne si recompensam pentru efortul sustinut. Atentie, insa: ca orice alt fel de bonus, si acesta trebuie sa fie rar. Va fi cu atat mai pretuit.

6. Trebuie stabilit un plan clar de care sa tinem cont atunci cand facem cumparaturi. Altfel, nu ne vom trezi cu „surprize” in frigider pe care sa ne fie greu sa-l ignoram.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.