fbpx

Istoria luciului de buze

Please select a featured image for your post

Luciul de buze nu mai e de mult timp un produs cosmetic pe care il folosim din cand in cand sau de care ne-am putea lipsi, ci a devenit un must-have in portfardul fiecarei femei. Luciul de buze este produs de atat de multe companii cosmetice, in atat de multe variante de culoare, de aroma, de textura, de amabalaj, incat nu gresim cand spunem ca este unul dintre produsele care a schimbat industria cosmeticelor. De altfel, luciul de buze a facut furori inca de la inceput si daca ai impresia ca luciul tau cel nou e cel mai bun, stai linistita, nu ai descoperit tu roata; luciul de buze are deja o istorie.

Primul lip gloss, pentru cinematografie. Max Factor a fost initiatorul luciului de buze, alaturi de multe alte produse cosmetice profesionale. De la inceputuri si pana in ziua de azi, Max Factor a fost si este folosit cu succes la Hollywood unde luciul de buze a prins foarte bine in industria cinematografica. La inceputul anilor ’20, industria cinematografica tocmai prindea aripi, mai ales datorita inventiei Technicolor, respectiv imaginea color. In ceea ce priveste industria machiajului insa, era putin depasita de situatie: se foloseau aceleasi produse si tehnici de machiere ca si in cazul televizorului alb-negru.

Atunci, in 1914 a avut loc legendara interventie a lui Max Factor, care a revolutioat pentru totdeauna machiajul special conceput pentru camera de filmat si s-a impus ca un lider pe piata cosmeticelor, asa cum a ramas si azi. Inovatiile Max Factor nu s-a oprit insa aici, asa ca in 1930 se lanseaza oficial primul luciu de buze, care era destinat insa numai actorilor si se folosea pentru a completa tenul de portelan obtinut prin machiajul profesional.

Citeste si:  Beneficii ridicare greutati

Luciu de buze pentru publicul larg. Scopul luciului de buze era de a da o stralucire impecabila, ca de oglinda buzelor, astfel incat actorii sa dea foarte bine pe camera. Doi ani mai tarziu, s-a lansat primul luciu de buze destinat publicului larg. Se numea X-Rated si a avut un succes atat de mare incat a fost produs cu succes si folosit de femeile din lumea intreaga pana in 2003. Incetul cu incetul insa, luciul de buze nu a mai fost un produs destinat actorilor si nici unul strict destinat stralucirii buzelor. In 1973 a fost creeat primul luciu de buze aromat, destinat fetitelor si adolescentelor: Lip Smacker de la Bonne Bell. Avea aroma de capsuni si a fost si este pana in prezent unul dintre cele mai cumparate lip gloss-uri in Statele Unite.

Citeste si:  Nu v-ati dori ca dorintele sa se implineasca?

Popularitatea si utilitatea. Chiar daca a fost inventat in anii ’40, luciul de buze a inceput sa fie cu adevarat popular undeva in anii ’70, cand vedetele glamour de la Hollywood, cum ar fi vedetele primului Charlie’s Angels au inceput sa il promoveze ca un produs alternativ rujului de buze. Azi, luciul de buze a evoluat extraordinar, fiind unul dintre cele mai inovative produse de pe piata makeup-ului. Luciul simplu se foloseste in general de unul singur pentru un look natural sau peste un ruj mat, pentru a-i da stralucire.

Luciul de buze complex, are insa mai multe utilitati. Unele au doar un strop de culoare, pentru a fi folosite peste ruj, altele au un pigment mai puternic, pentru a fi folosite individual. In ultimii ani insa, cel mai bine s-au dezvoltat si au prins la public produsele care maresc si dau volum buzelor, ca si alternative la produsele pe baza de colagen.

3 Comentarii
  1. intotdeauna am optat pentru luciul de buze,e unul dintre accesoriile care nu ar trebui sa lipseasca din geanta unei femei.

  2. Eu una nu as putea trai fara lip gloss 😡 e un must have desi unele persoane din cealalta tabara (cea masculina) dezaproba luciul de buze deoarece li se pare scarbos sau eu stiu cum..dar eu consider ca nu este asa ci din potriva el le da buzelor un aspect mai sexy,natural si ajuta la catifelarea lor (bineinteles ca si culoarea luciului de buze si „marca” cum s-ar zice nu trebuie neglijate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.