Machiaj Smokey Eye

Please select a featured image for your post

Ochii au fost intodeauna punctul de actractie al fetei si sincer, as putea trai foarte bine fara ruj, fara blush sau lac de unghii, dar niciodata fara farduri, mascara si creionul contur. Daca nu apuc sa ma machiez inainte sa ies din casa, e ca si cum as iesi in sosete, fara cizmele mele preferate. Machiajul ochilor ne completeaza personalitatea si ne defineste look-ul, iar pe mine si se pare pe tot mai multe femei, ne reprezinta machiajul smokey.

De unde si pana unde preferintele pentru un machiaj dramatic? Un ultimii zeci de ani, de cand filmele de la Hollywood au luat tot mai mare amploare si au devenit din ce in ce mai ambitioase, machiajul dramatic al ochilor, in culori inchise, cu foarte multa mascara, negru si nuante tari a fost considerat sexy, misterios si specific femeilor frumoase. Smokey este definti prin culori foarte inchise, nuante de negru, gri charcoal, maron inchis, violet pruna, bordeaux. Chiar daca rezultatul final este unul extraordinar, aplicarea in sine a machiajului este una destul de complicata, mai ales daca esti obisnuita cu nuantele sidefate, calde.

Citeste si:  Machiaj in tonuri neutre (video)

Ce produse folosim? Cea mai importanta parte a machiajului smokey se refera la combinarea produselor cosmetice si a culorilor. Totul, de la baza pentru machiaj si pana la fardurile si pensulele folosite conteaza enorm daca iti doresti un smokey reusit. Baza trebuie sa fie intodeauna mai deschisa, iar culoarea aplicata peste, mai inchisa. Daca te-ai decis ca machiajul smoky este cel pe care il adopti pentru o petrecere sau zi de zi, nu uita ca restul machiajului trebuie sa fie minimal: fara prea mult blush in obraji si fara ruj rosu aprins pe buze, pentru ca distragi atentia de la ochi. Pentru ten si buze, foloseste nuante naturale, deschise, de roz, crem, coral, piersica.

Citeste si:  Masti faciale cu abur

Pasul 1. Aplica intai o baza pentru machiaj, care te ajuta din mai multe puncte de vedere: machiajul tine mai mult, nu se mai aduna intre pliurile ochilor si ai mai putine sanse ca fardurile sa iti irite ochii. Baza ajuta la netezirea pielii si la o mai buna aderenta a fardurilor. Poti incerca bazele pentru machiaj de la Mac, Clinique, Too Faced, Avon, L’Oreal. Urmeaza apoi aplicarea creionului contur, care este un ingredient cheie pentru smoky eyes. Nuantele de negru, maro inchis sau si culori inchise, cum ar fi violet, kaki sau visiniu sunt cele mai bune pentru incepatori. Contureaza genele superioare, astfel incat linia sa fie mai groasa la mijloc si mai delicate spre coada ochiului.

Pasul 2. Foloseste un contur mai deschis pentru genele inferioare, si sterge usor linia cu degetul, astfel incat sa para putin stearsa si nu perfect trasata. Fa la fel si cu linia de pe genele superioare, pentru ca tocmai acest efect de fard sters da impresia de machiaj smoky. Aplica apoi culoarea de baza pentru machiaj, care e de preferat sa fie o nunata de crem sau auriu, sau in orice caz o nuanta mai deschisa decat cea finala pe care o vei folosi. Acest fard trebuie sa fie cremos sau chiar lichid, pentru o mai buna amestecare intre culori.

Citeste si:  Imbunatatire elastina

Pasul 3. Urmeaza sa aplici culoarea mai inchisa peste cea deschisa si peste contur. Ideea este ca la finalul machiajului sa nu se mai vada in niciun caz linia contur, care trebuie sa fie perfect camuflata in fardul ales. Va fi mai usor sa combini culorile si sa stergi linia contur folosind varful degetului sau un betisor pentru urechi. La final, aplica mai multe straturi dintr-o mascara pentru volum, de nuanta inchisa, cum este Maybelline Blackest Black.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.