Machiaj in functie de culoarea ochilor

Please select a featured image for your post

Pentru a-ti scoate in evidenta ochii si frumusetea lor naturala, trebuie sa stii cum sa alegi fardurile potrivite, in functie de culoarea ochilor. Atunci cand fardul este asortat cu nuanta naturala a ochilor tai, acestia pot fi foarte usor scosi in evidenta, fara a fi nevoie de machiaj in exces. Daca ai pornit la shopping pentru farduri de ochi, trebuie sa ai in vedere si culoarea predominanta a garderobei tale.

Ochii negri si culorile calde. Daca ai ochii negri, ii poti scoate in evidenta foarte usor, folosind culori calde, de la crem si pana la maro deschis. Pentru a da impresia unei priviri mai luminoase, mai ales daca ai si tenul masliniu, foloseste un fard mai deschis pentru coltul interior al ochilui si unul mai inchis pentru coltul exterior. Fardul in degrade este foarte potrivit ochilor negri, mai ales daca fardurile sunt sidefate. Daca doresti un machiaj smokey, alege culori deschise, gen lila, roz si albastru ciel, completate de mov inchis, visiniul sau bleumarin. Nu opta pentru gri inchis sau negru, care vor inchide si mai mult privirea si vor scoate in evidenta eventualele cearcane. In general, femeile cu ochii negri au si gene lungi si stufoase, asa ce de cele mai multe ori, pentru un machiaj reusit este suficient o simpla rimelare.

Citeste si:  Dieta spontana a lui Janet Jackson
Ochii verzi si cafeniul. Verdele este foarte bine pus in evidenta de nuantele de cafeniu, nuantele de pamantiu dar si de mov si albastru. In general, ochii verzi sunt foarte bine evidentiati de culorile contrastante, reci, mai ales daca verdele ochilor este unul foarte cald. Pentru un machiaj natural, cafeniul este cel mai potrivit, insa pentru un machiaj de seara, alege culori mai tari, fie contrastante cu verdele- lila, roz puternic, turcuoaz, auriu sau chiar galben. Daca vrei sa dai intensitate privirii, poti folosi si nuante de verde inchis, progresand de la un verde fistic si pana la unul olive. Un auriu aplicat la coltul interior al ochilor si in zona de sub genele inferioare va deschide foarte mult privirea si va evidentia subtil verdele ochilor.Ochii caprui si auriul. In general, foarte putine femei au ochii de un caprui uniform, in general ochii caprui sunt formati din mai multe nuante si isi schimba culoarea in functie de lumina, de starea de spirit dar si in functie de culoarea fardului ales. Daca doriti un caprui mai cald, optati pentru nuante de bej si cafeniu, daca doriti o nuanta electrica, folositi cu incredere auriul puternic. O alta solutie pentru machiajul de vara al ochilor caprui este sa folositi un rimel auriu pentru varful genelor si un fard bej sau ciocolatiu.

Citeste si:  Benetton a sunat. Te cauta sa fii model.
In general, regula ochilor caprui este sa pui culori in nuante de maro pentru a scoate in evidenta irizatiile aro ale cohilor si nuante de verde pentru a scoate in evidenta masliniul. Dintre toate culorile ochilor, capruiul este cel mai usor de machiat, pentru ca i se potrivesc in general toate nuantele de fard, cu conditia sa fie asortate si cu nuanta vestimentatiei. Ochii olive, care sunt la granita dintre maro si verde, trebuiesc machiati in culori vii, verde crud, auriu, galben.

Citeste si:  Cum sa ai picioare usoare
Ochii albastri si nuantele de maro. Pentru a estompa albastrul rece al ochilor, foloseste farduri in culori calde, in tonuri de maro dar si roz pastelat. Pentru a scoate in evidenta albastrul ochilor si a da intensitate privirii, in special pentru machiajul de seara, foloseste culori sidefate, puternice, cum ar fi argintiul sau griul puternic.


6 Comentarii
  1. eu am ochii verzi caprui si nu stiu bn ce culori mi se potivesc mai bn cele pt ochii verzi sau pt cei caprui.articolul e foarte ineresant….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.