Machiajul in diferite situatii

Please select a featured image for your post

Ne place sa ne machiem si sa aratam bine. Problema cea mai mare este ca de multe ori din dorinta aceasta de a arata mai bine, exageram si devenim o masca. Ce facem in cazul acesta? Respecta situatiile de mai jos pentru a scapa de penibil. Machiajul in functie de momentul zilei. Machiajul trebuie mereu sa se potriveasca cu momentul zilei, respectiv ziua sau seara. Machiajul de seara va fi unul mult mai accentuat decat cel de zi. Acesta va fi mult mai abundent datorita faptului ca e seara si mult mai stralucitor. Pe timpul zilei, machiajul se va face cu discretie. Se va renunta la contururi pe timpul zilei, alegandu-se mai bine doar farduri de ochi in culori calde, pastelate. Evitati pe timpul zilei luciu de buze din abundenta, gene false si mult fond de ten. Lasati tenul sa respire si sa aiba acel aspect natural. Machiajul in functie de sezon. Pe timpul toamnei sau iernii, datorita faptului ca soarele nu mai este prezent si ca tenul nostru poate primi acea culoare stearsa, ne putem perminte sa accentuam mai mult machiajul si sa ii redam culoarea prin folosirea unui fard de obraz de culoare roz.
Citeste si:  Efecte negative ale samponului
Tot iarna, respectiv in anotimpul rece cand afara se intuneca mai repede putem sa accentuam machiajul mai mult. Vara, in schimb lucrurile nu stau la fel. Lumina este mai puternica, iar un machiaj mai strident si mai accentuat va da senzatia unui ten imbatranit.
Vara, crema de fata se inlocuieste cu o crema care asigura o protectie impotriva razelor solare. Iarna, aceeasi crema de fata se va inlocui cu una mai hranitoare pentru a proteja tenul de frig si temperatura. Machiajul in functie de ocazie. La locul de munca, la o petrecere sau la prima intalnire cu partenerul, machiajul este prezent, insa nu si la fel. Altfel trebuie sa ne machiem la locul de munca si altfel la locul de distractie. Machiajul la locul de munca trebuie sa fie unul discret, care sa nu atraga atentia. Acesta trebuie simplu si agreabil. La o petrecere, posibilitatile cresc mai mult. Aici, ai mai multa libertate. Nu trebuie sa respecti nimic altceva decat bunul simt. Machiaza-te in functie de locul petrecerii si de vestimentatie, dar alege culori stralucitoare care sa iti puna in valoare ochii.
Citeste si:  Cum sa iti ingrijesti tenul corect
Fa diferenta intre un machiaj de petrecere si unul de la locul de munca, prin culorile folosite si prin stilul machiajului. Nici la o prima intalnire, nu trebuie sa exagerezi. Un machiaj abundent iti va intuneca trasaturile. Alege mai bine un machiaj natural si discret cu care sa reusesti sa-l cuceresti pe partener, nu sa-l intimidezi. Machiajul in functie de vestimentatie. Machiajul trebuie sa se potriveasca si cu vestimentatia aleasa. Daca porti o rochie stralucitoare, de culoare argintie sau aurie, cu pietre sau alte aplicatii iti poti permite sa dai o oarecare stralucire machiajului. Nu exagera daca nu vrei sa ai un aspect ieftin si kitchos. Daca ai insa o imbracaminte sport, casual machiajul trebuie sa fie si el la el. Simplu si deloc asemenator cu cel de seara. Culorile sunt si ele importante. Daca de exemplu alegi o rochie rosie, nu te vei putea machia in nuante de mov si roz.
Citeste si:  Dieta lui Janet Jackson
Machiajul in functie de varsta. Machiajul trebuie sa fie adaptat si varstei. Atunci cand esti tanara, este de preferat sa nu exagerezi cu machiajul, ci sa te dedici mai mult curatarii si ingrijirii fetei. Poti aplica farduri, dar in cantitati mici si foarte discret. La varsta de 30 de ani, lucrurile se schimba. Atunci e momentul sa folosesti machiajul pentru a-ti contura trasaturile si pentru a arata mai bine. La varsta de 40 de ani, e momentul sa aplici un machiaj usor. La varsta de 50- 60 de ani, foloseste machiajul doar la evenimente ce il necesita. Nu incerca sa abuzezi de machiaj pentru ca fata ta poate sa arate ca o masca datorita faptului ca pielea e imbatranita si exista acea exagerare de a acoperi totul prin machiaj.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.