Machiajul ochilor in functie de forma lor

Ochii au fost sursa de fascinatie mai mult decat alte trasaturi faciale, de la poeme si melodii, pana la a deveni marca personala. Fiecare forma de ochi este unica si, de aceea, cand femeile aplica machiaj ochilor ar trebui sa ia in considerare lucruri precum aplicarea culorilor potrivite pentru a potenta frumusetea individuala. Sfaturile in aceasta privinta includ:

Ochii migdalati– considerata forma clasica si, de aceea, poate experimenta diverse stiluri (cu coada, gene false, culori deschise etc.).

Ochii adanciti in orbite – apar ca „impinsi”, cu arcada proeminenta. Scopul este de a-i aduce „mai in fata”. Pentru a obtine acest efect, aplicati un fard de ochi usor pana la mediu, de la pleoapa pana la arcada, contur pe pleoapa superioara si rimel numai pe cea superioara;

Citeste si:  Pentru un bronz natural si sanatos, eu am ales cremele autobronzante

Forma convexa – ochii rotunzi. Aplicati un fard de ochi mat intr-o culoare neutra, numai pe pleoapa. O usoara linie pe pleoapa superioara si una pe cea inferioara cu un dermatograf, apoi unu-doua straturi de rimel pe genele superioare.

In forma de gluga – pleoapele nu sunt vizibile si pot crea un aspect somnoros. Scopul este de a „deschide” ochii si crea o pleoapa. Aplicati un fard de ochi neutru pe jumatatea interioara a pleoapei si un contur usor mai inchis aproape, dar nu peste, marginile exterioare. Fiti atente si evitati sa folositi o culoare foarte inchisa – asta va face ca pleoapa sa para si mai grea. De asemenea, evitati sa aplicati culori mai inchise chiar pe marginile pleoapelor. Este considerata „o pata negativa” aplicarea fardului de ochi pe acest tip. Ridicati usor culoarea mai inchisa in partea de sus si pastrati linia cat mai curata posibil. Ondulati genele superioare si aplicati unu-doua straturi de rimel numai pe genele superioare. Evitati culorile diafane sau stralucitoare si pe cele prea deschise pe arcada.

Citeste si:  Chimicalele folosite in cosmetica cresc riscul de diabet

Ochii apropiati – scopul este de a „indeparta” ochii. Aplicati cea mai deschisa nuanta pe interiorul pleoapelor, culoare medie in mijloc si culoare contur spre exteriorul pleoapelor superioare. Pentru un impact vizual mai mare, folositi un rimel mai deschis pe interiorul genelor si unul usor mai inchis spre exterior, ingrosand stratul spre exterior (ex. maro pe interior, negru deschis pe exterior) si scurtati usor interiorul sprancenelor.

Citeste si:  Fond de ten

Ochii indepartati – scopul este de a-i „apropia”. Aplicati o culoare medie pe interiorul pleoapelor si una usor mai deschisa pe exteriorul pleoapei superioare. Aplicati o cantitate mica de culoare sub arcada si mai multa pe interiorul pleoapei. Cand aplicati rimelul, folositi mai mult chiar inaintea capetelor exterioare ale genelor, iar genele ar trebui sa fie indreptate in sus. Scurtati usor marginea exterioara a sprancenelor.

Ochii asiatici – se pot folosi trei culori cand se aplica fardul. Aplicati contur cel mai aproape de gene, culoare medie pe pleoape si cea mai deschisa culoare pe arcada. Evitati sa conturati ochii de jur imprejur – aplicati conturul numai pe pleoapa superioara si evitati coditele.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.