fbpx

Manichiura acasa – ca la carte!

„MANICHIURA cuprinde un complex de operatii igienico – sanitare care au ca scop ingrijirea unghiilor prin taierea si pilirea lor, urmata de curatarea pielitelor si de lacuire” – cam asta ar fi definitia profesionala a operatiunii de infrumusetare a unghiilor, operatiune pe care de multe ori o efectuam acasa, fie din lipsa de timp sau finante, fie din teama de cine stie ce poate intampla la cabinetele specializate (mici „accidente” despre care am auzit sau poate le-am simtit pe pielea noastra). Deoarece respectivele accidente constituie un alt subiect decat cel propus in prezentul articol, il vom dezbate cu alta ocazie, deocamdata ne intoarcem la tema noastra: abordarea manichiurii din perspectiva informatiilor inspirate dintr-un manual de manichiura, adaptate, bineinteles la manichiura de „acasa”.

Citeste si:  Nutritie adecvata

Exista doua tipuri de pile:
– Diamant pentru unghiile dure;
– Şmirghel pentru unghiile moi, sensibile care se pot rupe.

– Se incepe cu atergerea lacului de pe unghii cu acetona incepind de la degetul mic;
– Se taie unghiile la inceput in lungime si apoi în latime, dupa forma dorita;
– Unghiile fine si casante se pilesc doar intr-un sens, spre varful lor, pentru a se evita ruperea, cu aplicarea pilei sub unghie.
– Dupa operatia de taiere a unghiilor, se dezlipeste pielita foarte bine si cu atentie;
– Se introduc degetele in vasul cu apa calds si sapun lichid (putin din gelul de corp poate inlocui sapunul sau puteti folosi ulei de lavanda ori trandafir);
– Se scot degetele din vas, se sterg cu un servet curat fara a le usca, ramanind umede;
– Se curata cu cutitasul eventualele asperitati ale unghiei si în jurul pielitei ridicate – atentie insa, nu „razuiti” unghia deoarece riscati sa o afectati si sa obtineti efecte neplacute;
– Se inmoaie un betigas intr-o crema speciala (puteti folosi putin ulei de masline) şi se impinge pielita atat cat este necesar pentru a descoperi lunula unghiei (lunula este zona alba, in forma de semiluna, care se afla la baza unghiei). In cazul in care doriti indepartarea cuticulelor, folositi un betigas special. Nu le taiati, pentru a evita ranirea!
– Se dezinfecteaza cu spirt si cu cutitasul sageata se aplica carmin.

Citeste si:  10 sfaturi pentru un ten de nota 10!

Efectul diverselor culori ale lacului:
– Nuantele inchise, putenice – subliniaza unghiile si mainile;
– Nuantele deschise – estompeaza formele imperfecte.
– Inainte de aplicarea ojei sau lacului, degresati unghia cu putin dizolvant, apoi aplicati un lac fortifiant pe care il lasati sa se usuce – acum este gata unghia pentru a fi impodobita!
– Retineti ca un tratament impropriu al unghiei poate dauna grav lamelei, o taiere radicala, o pilire incorecta sau mult prea abraziva pot slabi unghia, pot sa o deformeze, strieze sau exfolieze.

2 Comentarii
  1. De ce cand pun aplic unghii cu gel dupa 2-3 zile cad? Am avut o clienta care dupa 3 zile ma suna si imi spunea ca i-a cazut o unghie sau doua. Eu mi-am aplicat unghii cu gel, am folosit aceiasi pasi si vreau sa zic ca m-au tinut 2 saptamani [le-am dat eu jos pentru ca ma plictisisem de ele] astept un raspuns :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.