Mergi la sala dar stai toata ziua la birou, tot e rau

Please select a featured image for your post

Ma gandesc de obicei ca orice miscare este bine venita si daca merg la sala in mod regulat, atunci am grija de mine. Sportul nu poate sa dauneze corect. Dar cateva ore de sport pe saptamana sau pe luna nu sunt o solutie salvatoare. Daca ai un stil de viata sedentar in viata de zi cu zi, sanatatea va avea oricum de suferit.

Aceasta este concluzia unui raport intocmit de o echipa de cercetatori suedezi. Condusi de Elin Ekblom/Bak de la Institutul Karolinksa din Stockholm, cercetatorii respectivi atrag atentia ca sedentarismul si lipsa de exercitiu fizic sunt doua comportante total diferite. Prin urmare, ei propun o noua „paradigma a fiziologiei inactivitatii”.

Citeste si:  Epilare cu ceara

Pericolele asociate cu statul degeaba in fata televizorului sau calculatorului nu scad doar pentru ca te duci la sala o data pe saptamana.

Conform unor studii realizate in Australia, probabiliatea de a contracta sindromul metabolic in cazul femeilor – conditie care duce la aparitia diabetului – creste cu 26% pentru fiecare ora in plus petrecuta in fata televizorului.

Citeste si:  Dieta cu fibre reduce retentia de apa

Cercetatorii ne recomanda sa nu ne epuizam in timpul weekend-ului cand avem timp sa mergem la sala, doar pentru ca stim ca in timpul saptamanii avem un stil de viata sedentar. Daca vrei sa ramai sanatos si sa incurajezi productia de enzime LPL (importante pentru descompunerea grasimilor in corp) nu trebuie sa te misti mult si rar.

Citeste si:  Cele mai noi parfumuri de mai

Trebuie sa te misti putin si des. Cel mai indicat este sa faci pauze de cate cinci minute cand esti la birou in care sa faci ceva, orice, care sa te ridice de pe scaun. Incearca sa strecori putina miscare oriunde poti in viata ta. Urca scarile in loc sa iei liftul. Mergi pe jos o statie de tramvai sau de autobuz. Ia-o pe jos cand iesi la magazin, nu lua masina. Si asa mai departe.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.