Metode de epilare (partea I)

Please select a featured image for your post

Consider inutila o pledoarie despre cat de important este sa indepartam parul nedorit, despre cat de inestetic e sa ne prezentam la o petrecere cu fusta scurta si par pe picioare. Toate femeile sunt, sau ar trebui sa fie constiente de importanta eplilatului si mai ales sa aleaga metoda de eplilare potrivita pentru fiecare. Scopul meu este de a va ajuta sa va faceti o idee despre avantajele si dezavantajele diverselor metode de epilat.

Epilatul rapid – lama de ras Avantaje. Dintre avantajele lamei de ras, e de amintit faptul ca e cea mai rapida metoda de epilare si eficienta pe moment atata timp cat sunt respectate trei reguli de aur: prima este ca aparatul sa fie de calitate, pentru ca altfel poate produce leziuni si taieturi pielii; neparat sa folositi o spuma de ras sau un sapun pentru a lubrefia zona, astfel epilatul se face mult mai usor si fara riscuri de taiere si mai ales folositi lama proprie, niciodata nu imprumutati lama de ras. Rasul cu aceeasi lama este una dintre cele mai rapide cai de transmitere a infectiilor, inclusiv cea cu HIV. Dezavantaje. Dezavantajele sunt multiple, in primul rand parul creste la loc foarte repede, fiind doar taiat de la suprafata pielii, radacina ramand intacta. Cu cat epilatul cu lama devine un obicei, cu atat firele se vor ingrosa si vor deveni mai dese. De aceea, este recomandat doar ca o metoda de urgenta si nu ca un obicei de epilare. Un alt dezavantaj este aparitia firelor de par sub piele, insa puteti incerca sa combateti asta prin epilarea in sensul cresterii firelor de par. Foarte important de retinut este dezinfectarea necesara dupa epilatul cu lama, fie cu un alcool, fie cu o solutie astringenta. Altfel, puteti avea iritatii si surprize neplacute.
Citeste si:  Dieta de primavara pe baza de capsune
Cremele depilatoare Avantaje. Cel mai notabil avantaj al epilarii chimice este faptul ca nu simtim nici un fel de durere, spre deosebire de metodele de epilare prin smulgere. Spre deosebire de epilatul cu lama, folosirea indelungata a cremelor de epilat este benefica, deoarece incetineste treptat cresterea firelor de par si mai ales grosimea lor. De asemenea, pielea ramane foarte fina dupa procesul de epilare, mai ales ca majoritatea cremelor pentru epilat sunt si hidratante. Produsele de epilare chimica se gasesc sub diverse forme: creme, spume, geluri si se aplica foarte usor. Trebuie sa le lasati sa actioneze un anumit numar de minute (indicat pe prospectul fiecarui produs in parte) si apoi indepartati produsul si o data cu el si parul nedorit.
Citeste si:  Invata sa slabesti (I)
Dezavantaje. Din pacate, rezultatul epilarii cu creme nu este unul de durata, parul fiind la loc in nu mai mult de o saptamana. In plus, desi cremele sunt testate dermatologic, pot produce reactii adverse in cazul pielii sensibile. De aceea este indicat ca inainte de a aplica produsul pe o suprafata mare, sa il aplicati local si sa il lasati sa actioneze peste noapte, pentru a observa eventualele reactii adverse. De mentionat ca nu trebuie aplicate cremele de epilare decat pe pielea intacta, fara nici un fel de leziuni, pentru ca ranile de pe piele se pot infecta sau accentua din cauza acestor produse.
Citeste si:  Machiaj a la Kristen Stewart (video)
Daca in aceasta prima partea am abordat metodele de epilat mai putin dureroase, si cat de cat rapide dar cu rezultate de scurta durata, in partea a II-a vom trece la metodele mai dureroase dar cu efecte de lunga durata.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.