fbpx

Metode de epilare (partea a II-a)

Please select a featured image for your post

Epilatul prin pensare Avantaje. Poti alege exact firul de par pe care doresti sa il indepartezi si poti respecta cu usurinta un sablon prestabilit, asa ca este metoda ideala pentru epilarea mustatei, a sprancenelor si a firelor de par razlete, ramase in urma altor metode de epilare. Chiar si cele mai subtiri si marunte fire de par pot fi smulse cu ajutorul pensetei. Dezavantaje. Tocmai pentru ca epilarea se face fir cu fir, metoda nu e aplicabila pentru suprafete mari de piele, asta daca nu doriti sa va epilati un picior pe saptamana. In plus, chiar daca va luati masuri de anesteziere locala (de exemplu un cub de gheata trecut peste zona pe care urmeaza sa o pensati), pensatul poate produce leziuni si necesita dezinfectare. Clar nu e ideal de folosit inainte de a merge la o petrecere. Epilatorul Avantaje. Avand la baza principiul pensetei, ale carui avantaje tocmai le-am prezentat, avantajul major al epilatorului este ca indeparteaza firele prin smulgere, deci cu tot cu radacina si acopera o suprafata mare printr-o singura trecere. Un alt avantaj de remarcat este ca veti avea minimum 2 saptamani de gratie, fara griji. Dezavantaje. Desi aparatele de epilat sunt din ce in ce mai performante si promit indepartarea totala a parului, inclusiv a firelor scurte dintr-o singura trecere, este rareori adevarat. Astfel, epilatul cu aparatul este un proces dureros, care dureaza destul de mult, pentru ca sunt necesare mai multe treceri. In plus, este foarte frecventa cresterea parului sub piele, care pe langa ca este inestetica, este si dureroasa si firele sunt dificil de extras. Fiind o metoda destul de dureroasa, putine persoane o suporta pentru zona inghinala sau axiala, asa ca epliatorul este de preferat sa fie folosit pentru picioare.
Citeste si:  Da-i volum parului tau
Epilatul cu ceara Avantaje. Este metoda de epilat care asigura cea mai lunga durata de gratie, pana la o luna fara parul nedorit. Cu atat mai mult, folosita frecvent, reduce considerabil grosimea firului de par si densitatea, astfel ca veti avea firele mai moi si mai razlate. Ceara este si o metoda dintre cele mai igienice, mai ales in cazul celei de unica folosinta. Exista ceara care se foloseste calduta, compozitia fiind gata pregatita in magazin, voi trebuie doar sa o incalziti la cuptorul cu microunde sau intr-un vas cu apa. Exista si ceara rece si fasii impregnate cu ceara. Indiferent de modul de prezentare, epilatul cu ceara se face la fel: ceara se aplica in sensul cresterii firelor de par, se apasa putin, se lasa sa se uscuce si se indeparteaza cu o miscare rapida, invers sensului in care s-a aplicat.
Citeste si:  Machiaj primavara - vara 2010 (video)
Dezavantaje. Trebuie sa recunoastem ca este o metoda destul de dureroasa, dar de mentionat ca doar primele aplicari sunt mai problematice, apoi, dupa ce pielea incepe sa se obisnuiasca, nu veti mai resimti o durere la fel de puternica. In plus, ceara se aplica pe suprafete mai mari si indepartarea se face rapid, asa ca nu e vorba de un chin indelungat. Cu cat veti folosi mai des aceasta metoda si firele de par vor fi mai subtiri si mai rare, procedeul va fi din ce in ce mai putin dureros.
Citeste si:  Strecoara fructe in micul-dejun
Metoda epilarii definitive, fiind una mai complexa si cu mai multe implicatii, o voi lasa pentru un alt articol, unde o voi detalia cum se cuvine. Analizand avantajele si dezavantahele fiecarei metode prezentata mai sus, sper sa ajungi la concluzia ca una este cea potrivita pentru tine, fie pentru ca este comoda, fie pentru ca este rapida, fie pentru ca ofera rezultate de durata.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.