fbpx

Naturiste autohtone…

Nu demult, ca replica la unul dintre articolele noastre, una dintre cititoare si-a exprimat nemultumirea in legatura cu tam-tam-ul care se face privitor la produsele naturiste exotice in postura de „panacee”, de parca, spunea cititoarea noastra, noi nu am avea asemenea plante… Nu numai ca ii dam dreptate – da, avem! si inca multe astfel de resurse, ci facem si o mica prezentare a unei astfel de planta minune care se gaseste la noi si care poate fi folosita cu incredere nu doar in cazul problemelor de sanatate, ci si in cazul problemelor estetice si in cosmetica, indicatii asupra carora vom insista si noi.

MARARUL
– toate partile plantei pot fi utilizate, de la frunze la radacina si seminte
– se administreaza sub diverse forme, in functie de rezultatul dorit si afectiunea tratata (ulei, creme, ceai din fructe de marar, tinctura, vin…)
– indicatiile produselor obtinute din aceasta planta acopera o serie de afectiuni precum: anorexie, cardiopatii, meteorism, indigestii, boli ale cailor urinare, colici intestinale, dureri menstruale, sughit, insomnii, tulburari nervoase, astm, aerofagii…
– semintele de marar – sunt un remediu exceptional pentru sani, ajutind la marirea si la intarirea acestora. Cu uleiul obtinut din ele se va face masaj zilnic, vreme de 2-3 saptamani (se toarna putin ulei in palme care se freaca pana se incalzesc si se efectueaza masajul cu miscari circulare usoare catre exterior si interior si de la baza sanului spre mamelon, vreme de cel putin 10 minute, la ambii sani simultan). Tinctura din seminte de marar, pe de alta parte, se foloseste intern, avind efect hormonal (estrogen) de crestere si intarire a sanilor, de catifelare a pielii;
– ceaiul din fructe de marar este benefic pentru tratarea iritatiilor tenului si a acneii.

Citeste si:  Machiaj sexi de club (video)

Reteta pentru ulei de marar
12 linguri de pulbere de marar (obtinute prin macinarea cu rasnita electrica de cafea)
1/2 l de ulei
Se pun intr-un borcan care se inchide ermetic si se lasa sa se macereze vreme de 12 zile, dupa care, prin tifon, se filtreaza preparatul. Dupa filtrare, uleiul se pune in sticlute mici, inchise la culoare, si se pastreaza la loc intunecos si rece. Pentru un miros mai agreabil, se adauga cateva picaturi de ulei volatil de lavanda.

Citeste si:  Slabirea si tiroida

Reteta pentru vin de marar
50 g seminte marar
20 g seminte anason
1 l vin rosu
100 g zahar
25 ml rachiu
Se pun toate ingredientele intr-un vas curat. Se lasa la macerat 10 zile, la loc ferit de lumina. Se filtreaza si se imbuteliaza. Se consuma cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.

Reteta pentru tinctura de marar
3-4 lingurite de pulbere de marar (obtinuta prin macinare cu rasnita electrica de cafea)
100 ml de alcool de 45-50 grade
Se amesteca ingredientele intr-un borcan care se inchide si se lasa amestecul la macerat, timp de 7-8 zile, dupa care se filtreaza tinctura si se trage in sticlute mici, inchise la culoare.
Se administreaza o lingurita de tinctura dizolvata in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi, inainte de mese. Durata minima a tratamentului este de 21 de zile.Termenul de valabilitate a tincturii este de 2 ani.

Un comentariu
  1. AM SI EU O INTREBARE.. folosesc anticoncep dianette si de azi as vrea sa incep sa iau tinctura de marar .. este posibil ca anticoncep sa nu isi mai faca efectul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.