Ochelari de soare potriviti in functie de forma fetei

Este din nou timpul sa pregatesti nu doar garderoba pentru sezonul cald, dar si sa cauti perechea perfecta de ochelari de soare. Ochelarii de soare prost alesi iti pot strica complet imaginea, asa ca trebuie sa citesti cu atentie ghidul de mai jos pentru a putea alege corect.

In general, ramele de ochelari trebuie alese astfel incat sa aiba forma opusa celei a fetei tale. Iata modelele recomandate pentru fiecare forma speciala a fetei!

Fata rotunda

foto

Fata rotunda are nevoie de o pereche de ochelari cu linii drepte pentru a compensa rotunjimile, de aceea sunt recomandate ramele patrate sau dreptunghiulare, eventual cei alungiti – tip ochi de felina; ideea de baza este ca ramele sa aiba aceeasi latime cu cea mai lata parte a fetei, pot chiar fi putin mai late. Cel mai bine este sa eviti ochelarii rotunzi care nu vor face decat sa scoata si mai mult in relief rotunjimea fetei, iar ramele ar trebui sa fie mai mult largi decat groase.

Citeste si:  Intretine-ti buclele!

Fata ovala

foto

In general acestui tip de trasaturi i se potriveste aproape orice forma de ochelari de soare, insa cele care te pun in valoare cel mai mult sunt cele mari, largi, care iti acopera o mare parte a fetei. Singura regula de respectat este ca latimea ramelor sa nu depaseasca latimea fetei.

Citeste si:  Indeparteaza punctele albe de pe fata ta!

Fata in forma de inima

foto

Daca ai fata in forma de inima, fereste-te de ochelarii prea lati care vor face ca barbia sa arate prea ascutita. Recomandate sunt ramele subtiri si formele verticale inalte. Stilul care se potriveste cel mai bine acestui tip de fata este cel de aviator, care intamplator este si foarte la moda anul acesta si ochelarii ovali, de culoare inchisa.

Fata alungita

foto

Formei fetei tale ii sunt recomandate rame si stiluri mai groase. Ramele mari, groase si patrate iti pot oferi echilibru trasaturilor fetei. Evita pe cat de mult posibil ramele mici, subtiri si subtile.

Citeste si:  Sarcina si miturile despre frumusete

Fata patrata

foto

La acest tip de fata se potrivesc cel mai bine ochelarii rotunzi sau rotunjiti, cu rame inalte pentru a indulci forma fetei si atenua liniile aspre ale barbiei si pometilor. Ochelarii unghiulari accentueaza un maxilar patrat. “Ochii de felina’” indulcesc trasaturile acestei forme de fata. O alta varianta este o rama ingusta, cu o latime mai mare fata de inaltime, care evidentiaza mai bine zona ochilor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.