Ochelarii care arata chic!

Rolul lor este clar important, fie ca ne protejeaza de razele soarelui sau ne ajuta sa vedem mai bine. Iata cateva indicii care sa ajute in alegerea lor daca doriti sa puneti in valoare trasaturile frumoase pe care le aveti. Fie ca sunt de soare sau de vedere, regulile sunt cam aceleasi:

Fata rotunda
O fata rotunda are nevoie de linii drepte pentru a compensa curbele si a crea senzatie de ingustare si alungire, de aceea sunt recomandate ramele patrate sau dreptunghiulare, eventual cei alungiti – tip ‘ochi de felina’; ideea de baza este ca ramele sa aiba aceeasi latime cu cea mai lata parte a fetei, pot chiar fi putin mai lati. Daca ai o fata mare, poti apela cu incredere la ochelari mari, indrazneti. Cel mai bine este sa eviti ochelarii rotunzi care nu vor face deat sa scoata si mai mult in relief rotunjimea fetei, iar ramele ar trebui sa fie mai mult largi decat groase.

Fata in forma de inima
Daca ai fata in forma de inima ca Jlo sau Jennifer Anniston, fereste-te de ochelarii prea lati care vor face ca barbia sa arate prea ascutita. Recomandate sunt ramele subtiri si formele verticale inalte. Stilul care se potriveste cel mai bine acestui tip de fata este cel de aviator, care intamplator este si foarte la moda anul acesta si ochelarii ovali, de culoare inchisa.

Citeste si:  Produse pentru ingrijirea orala

Fata ovala
Este tipul de fata a carei norocoasa posesoare poate purta cam ce doreste in materie de ochelari, fiind fata cel mai bine proportionata care permite joaca de-a stilurile, gustul fiind singurul criteriu al alegerii. Singura regula de respectat este ca latimea ramelor sa nu depaseasca latimea fetei.

Fata mica
Este posibil sa fie ceva mai complicat sa gasesti ochelari de efect si care sa-ti placa daca ai fata mica. Ochelarii mari se potrivesc si acestui tip de fata, spre deosebire de ramele groase ce nu sunt recomandate daca nu vrei sa atragi prea mult atentia asupra fetei tale.

Fata alungita
Petru acest tip de fata sunt recomandati ochelarii dreptunghiulari care dau latime si compenseaza lungime. O punte joasa sau dubla si rame laterale duble ajuta la impresia de nas mai scurt decat in realitate.

Citeste si:  Trucuri de machiaj de la makeup artisti

Fata patrata
La acest tip de fata se potrivesc cel mai bine ochelarii rotunzi sau rotunjiti, cu rame inalte pentru a indulci forma fetei si atenua liniile aspre ale barbiei si pometilor. Ochelarii unghiulari accentueaza un maxilar patratos. ‘Ochii de felina’ indulcesc trasaturile acestei forme de fata.

Fata triunghiulara
O fata triunghiulara are fruntea larga, dar barbia este mica – caz in care ochelarii fara rama sau cu rama in partea de sus doar, precum si cei ‘ochi de pisica’ arata si dau foarte bine. De asemenea ramele care sunt mai late jos sunt de efect in acest caz. Ideea este sa indulcim ascutimea barbiei atragand atentia catre partea de sus, fara a crea un contrast puternic.

Fata diamant
Fata in forma de diamant are oasele obrajilor late sau inalte, in timp ce fruntea si barbia sunt inguste. Ramele ovale sau patrate (insa rotunjite la colturi) ale ochelarilor vor indulci conturul fetei; nu se recomanda ca latimea ramelor sa depaseasca latimea obrajilor. Ochelarii fara rame avantajeaza de asemenea aceasta forma a fetei.

Citeste si:  Make-up pentru adolescente (video)

De asemenea de retinut:

– ochelarii fara rame sau tip aviator se potrivesc cam in majoritatea tipurilor de fata
– ochii ar trebui sa fie pozitionati in mijlocul lentilelor, atat orizontal cat si vertical
– rama trebuie sa urmeze linia sprancenelor
– marginea ramei ar trebui sa fie usor mai larga decat cea mai larga parte a fetei – exceptie existind in cazul tipurilor de fata de mai sus, unde am recomandat ca acest lucru sa nu se intample
– tonurile calde de culoare a pielii sunt avantajate de culori de rame precum auriu, bronz, roz sau rame transparente
– tonurile reci sunt avantajate de culori reci precum alb, negru, argintiu.
– daca grosimea nasului este compensata de marimea ochelarilor (cei mari avantajeaza, cei mici accentueaza marimea nasului), in ceea ce priveste lungimea, aceasta este retusata de ochelari cu punte joasa sau dubla – asa cum specificam si la fata alungita Un nas mai mic decat restul fetei este pus in valoare de o punte mai inalta si rame in culori deschise.


4 Comentarii
  1. Intotdeauna este foarte greu pentru mine sa-mi aleg o pereche de ochelari de soare. Imi plac ochelarii foarte mari, dar fata mea este destul de mica si nu prea ma incumet.

  2. Daca te uiti la niste filme din anii ’80 ai sa vezi ochelari Foarte Mari pe fete foarte mici si arata extraordinar. Dimensiunile nu sunt un criteriu de selectie, ci forma

  3. hihi ..in sfarsit un avantaj la a avea fata ovala. cat m-am chinuit de-a lungul timpului sa gasesc o coafura potrivita doar eu stiu! acum e bine ca nu trebuie sa ma chinui si vara sa gasesc ochelarii de soare perfecti .

  4. eu de exemplu am fata rotunda si am gasit o pereche de ochelari retro rotunzi care chiar imi stau bine… deci, nu stiu cat se aplica regulile astea.. sau poate doar mi se pare mie ca imi sta bine?! o sa fac un sondaj …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.