fbpx

Organizarea portfardului

Please select a featured image for your post

De cate ori vei ruga un barbat sa caute ceva in geanta unei femei, va prefera sa iti aduca toata geanta, sa te lase sa cauti singura si apoi sa o duca la loc, decat sa deschida fermoarul gentii tale. Asta pentru ca gentile femeilor, la fel ca si portfardurile lor, sut atat de pline de tot felul de obiecte, incat e greu sa gasesti ceea ce ai nevoie exact atunci cand ai nevoie. Cand insa ai nevoie de un machiaj rapid sau de un retus, nimic nu te ajuta mai mult decat un portfard bine organizat. Convinge-te ca trebuie sa iti faci curat in portfard! Majoritatea femeilor recunosc ca portfardul lor este un haos, un amestec intre produse noi, farduri fara capac, rujuri pe jumatate terminate, mostre de parfum, iar inainte de a se machia petrec cel putin 2 minute cautand toate cosmeticele de care au nevoie. Organizarea portfardului este esentiala nu doar pentru a te machia mai rapid, dar si pentru ca asa ai ocazia sa arunci fardurile goale sau cu termenul de valabilitate expirat, poti curata periile si aplicatoarele, astfel incat machiajul sa nu fie doar mai rapid, ci si mai igienic.
Citeste si:  Vanilia
Grupeaza cosmeticele pe categorii. Cea mai simpla metoda de a-ti organiza portfardul este sa grupezi cosmeticele pe sectiuni si categorii. La categoria fata/ten, grupeaza fondul de ten, anticearcanul si batonul corector, blushul, pudra compacta si perlele pentru stralucire. La categoria buze, grupeaza rujurile, balsamurile pentru buze, creioanele pentru contur si glossurile. La categoria ochi, include fardurile lichide sau pudra, tusul, creionul dermatograf, mascara. Urmeaza categoria ustensile, unde poti include clestisorul pentru gene, periile, aplicatoarele, pensulele, penseta si pieptenul pentru sprancene, betisoarele pentru urechi, pe care le folosesti pentru retusarea machiajului. In functie de machiajul pe care il folosesti de obicei, poti face si alte categorii, cum ar fi categoria bronz, unde sa incluzi autobronzantul pentru fata, fardurile de obraz, blushurile sau perlele autobronzante, creioanele multifunctionale etc.
Arunca si inlocuieste. Fiecare femeie are in portfard un fard de pleoape care e aproape gata sau pe care il are de 5 ani dar la care nu poate renunta pentru ca nu a gasit exact nuanta respectiva sau ii este foarte drag. Insa, dupa 2 ani de la folosire, niciun produs nu mai este valabil si ar trebui aruncat, chiar daca este plin si chiar daca nu provoaca reactii alergice pielii. Ia rand pe rand fiecare produs si analizeaza-i mirosul si textura pentru a vedea daca mai e bun, apoi intreaba-te cat de des l-ai folosit in ultimele 3 luni si cat de bine te prinde. Da, recunosc, am si eu in portfard rujuri pe care le urasc si nu le port niciodata, dar mi-e mila sa le arunc pentru ca sunt aproape noi. La final, fa o lista cu produsele de care ai nevoie si respecta lista pentru ca noi femeile tindem sa ne pierdem cand suntem inconjurate de cosmetice.
Citeste si:  Cauze obezitate
Curata, spala, dezinfecteaza. Dupa ce ai scapat de cosmeticele care erau in plus, curata-le cu atentie pe cele pe care le folosesti zilnic, pe fiecare in parte. Curata si spala si bine pensulele, nu doar pentru a le pastra in forma, dar si pentru ca bacteriile si praful se aduna in perii lor si le imbacsesc. Foloseste un amestec de otet si apa, la 2 parti de otet pune o parte de apa , lasa periile 30 de minute in amestec si limpezeste-le bine cu apa calduta. Poti sa cureti pensulele din par natural si folosind sampon sau sapun lichid, cu conditia sa le limpezesti foarte bine. Pentru a le face moi di pufoase, aplica si putin balsam. In cazul aplicatoarelor pentru portfard, foloseste un demachiant gel pentru curatare. Daca indeparteaza tot machiajuld e pe fata ta, cu siguranta va curata bine si aplicatoarele.

Citeste si:  Prune uscate
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.