fbpx

Paza alunitei trece primejdia rea!

Cand vine vorba de precautii, niciodata nu este suficient! Iata ca ne alaturam si noi celor implicati in campania de sensibilizare si constientizare in ceea ce priveste riscul pe care il prezinta aceste minunate accesorii date de natura atunci cand sunt neglijate sau tratate necorespunzator. Vom vorbi in cele ce urmeaza despre DA-urile si NU-urile pe care trebuie sa le intelegem si respectam cand vine vorba de alunite:

Asa DA:
Expunerea la soare este foarte atent monitorizata, respectindu-se orele cand razele nu sunt atat de puternice (pana in ora 10.00 si dupa ora 16.00), intotdeauna folosindu-se creme cu factor de protectie corespunzator (in functie de tipul de piele).

De asemenea ne vom proteja purtind palarie cu boruri largi, ochelari de soare, haine din tesaturi dese si stind cat mai mult la umbra (pe langa cremele mai sus mentionate)- mai ales atunci cand obligatiile ne determina sa circulam sau sa stam in soare puternic.

Citeste si:  Sa ardem caloriile

Ideal este sa facem un consult dermatologic o data la 3 luni, mai ales in conditiile in care avem multe alunite, insa cum idealul si realitatea nu prea coincid, se recomanda macar o data pe an o astfel de consultatie la specialist.

Starea alunitelor va fi observata constant, orice modificare fiind adusa in atentia specialistului dermatolog – in acest caz considerati alunitele „trambitasii” unei afectiuni potential grave!! Nu ignorati modificarile si in nici un caz nu incepeti sa „tratati” dupa ureche sau sfaturi neavizate!!!

Citeste si:  Trucuri pentru sprancene frumoase

Faptul ca apar alunite, mai ales de la o anumite varsta, nu inseamna neaparat ca avem cancer sau ca suntem bolnave – evitam sa intram in panica, insa in acelasi timp vom ramane atente la modul in care evolueaza si orice nelamurire sau ingrijorare le vom clarifica impreuna cu medicul specialist. In cazul in care fire de par instetice cresc din sau langa alunite, le vom taia cu forfecuta cat de scurt este posibil si periodic!

Asa NU:
NU smulgem sau radem parul de pe sau din vecinatatea alunitelor (riscand astfel sa le taiem).

NU tratam cosmetic (chimic) alunitele sau zonele din imediata lor apropiere.

NU renuntam la protectia solara atunci cand sunt nori, vant, cand inotam, cand stam sub umbrela – razele sunt puternice si periculoase pentru pielea noastra si in aceste conditii!

Citeste si:  Geanta potrivita corpului tau

NU apelam la leacuri babesti pentru a scapa de alunite (legare cu par din coada calului, ungere cu rostopasca sau ulei de ricin, etc).

NU amanam vizita la doctor daca observam unul din urmatoarele semne:
– modificarea dimensiunilor unei alunite, mai exact, marirea ei.
– modificarea formei uneia sau mai multor alunite (daca marginile devin neregulate).
– modificarea culorii alunitelor (fie albirea, fie innegrirea ei).
– orice infectie sau trautamatism minor la nivelul alunitei.
– orice senzatie de intepatura din zona alunitei.

Asa cum sustineam si in titlu, paza buna, trece primejdia rea! Bucurati-va de alunitele voastre si tratati-le cu atentie si delicatete, asa cum merita astfel de semne regale!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.