Produse cosmetice – fardul de obraz

Please select a featured image for your post

Cand a inceput sa fie folosit, fardul de pbraz oferea putine optiuni, culorile fiind fie rosu, fie roz, iar scopul utilizarii era acela de a parea mai sanatoase, cu obrajii rosii ca marul. Stilistii de azi utilizeaza cu succes diversele tipuri de fard de obraz, sub forma de stick, crema, pudra sau fardul compact, cu scopul de a creea umbre, de a armoniza trasaturile, de a scoate in evidenta liniile fetei, de a da luminozitate tenului si de a ascunde micile defecte. Un fard de obraz aplicat asa cum trebuie poate sa pune in evidenta intregul machiaj.

Ce tip de fard alegi? Exista diverse tipuri de fard de obraz, fiecare potrivit unul anumit tip de ten sau unui anume anotimp. De exemplu, fardul compact pentru pbraz este potrivit pentru tenul gras, pentru ca rezista mult timp, nu permite secretarea sebumuului si pastreaza tenul mat mai mult timp decat orice alt machiaj. Pentru straucire naturala, puteti combina fardul compact cu o pudra transparenta. Fardul pulbere este potrivit oricarui tip de ten si se aplica foarte usor. Fardul gel este potrivit pentru vara, pentru ca nu incarca tenul, il lasa sa respire in voie, iar in acelasi timp ofera hidratare si unele farduri de obraz accentueaza bronzul.

Citeste si:  Istoria luciului de buze
Fardul de obraz sub forma de stick este folosit si ca si ruj, desi are textura mai cremoasa si este mai usor de intins decat un ruj. Exista insa pe piata produse multifunctionale, care sunt in acelasi timp si fard de obraz, si ruj dar si fard pentru ochi. Fardul sub forma de crema este ideal pentru tenul uscat, il hidrateaza in profunzime si ii ofera in acelasi timp culoare si stralucire. Pentru un look natural, fardul sub forma de crema se aplica cu degetele, la fel ca si crema de zi, iar pentru un look mai sofisticat si de durata, se recomanda aplicarea fardului de obraz sub forma de crema peste fondul de ten, inainte de a aplica pudra.Cum aplici fardul de obraz? In general se recomanda aplicarea fardului de obraz peste fondul de ten, dupa ce ati aplicat un strat subtire de pudra transparenta. Poti aplica doua straturi de fard de obraz, cu conditia sa dai intre ele cu putina pudra transparenta. Fardul trebuie aplicat in functie de forma fetei. De exemplu, daca ai fata triunghiulara, aplica fardul inceput cu osul pometilor si continua pana la lobul urechii. Pentru fata rotunda, se recomanda aplicarea fardului de obraz incepand de la osul obrazului si continuand verticat spre arcada. Pentru fata ovala, fardul de obraz se aplica direct pe pemoeti si continuand inspre tample iar pentru fata patrata este recomandat sa puneti accentul pe pometi, aplicand fardul orizontal, dinspre nas spre ureche.

Citeste si:  Supla intr-o clipa
Ce culoare aleg? Fardul de obraz de alege nu doar in functie de forma fetei ci si in functie de culoarea tenului. De exemplu, tenului masliniu i se preteaza un fard de obraz de culoroare inchisa, un maron sau scortisoara, in timp ce pentru tenul deschis este recomandat sa folositi fard de obraz in tonuri de roz, pentru ca ofera o culoare naturala si luminozitate tenului . Pentru tenul deschis si mediu se recomanda tonuri de oranj, piersica sau caramiziu.
O inovatie a produselor cosmetice sunt fardurile de obraz in mai multe tonuri apropiate, pe care le puteti combina pentru o culoare unica. Pentru vara, puteti combina fardul de obraz in tonuri sidefate cu cel in tonuri de scortisoara, care accentueaza bronzul.

Citeste si:  Orase cu cele mai frumoase femei

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.