Produse pentru par – decolorantul

Please select a featured image for your post

Din punctul meu de vedere si nu numai, decolorantul este unul dintre cele mai problematice prouse pentru par si asta pentru ca, folosit in cantitati nepotrivite, gramaje nepotrivite sau lasandu-i u timp de expunere mare, poate deteliora foarte tare firul de par. Daca la capitolul vopsea de par v-as incuraja sa o alegeti singure (cu atentia cuvenita, bineinteles) si sa o aplicati tot singure, acasa, in cazul decolorantului de par va sfatuiesc sa apelati la un stilist specializat. De ce atata zarva pentru un simplu praf decolorant?

Ce face decolorantul? Femeile apeleaza la decolorarea parului din doua motive: fie pentru a obtine suvitele mai deschise la culoare, fara a aplica apoi o alta vopsea peste parl decolorat, fie isi decoloreaza parul complet, pentru a putea aplica apoi o nuanta deschisa sau care nu ar fi prins pe culoarea initiala a parului. Promisiunea cu care praful sau crema decoloranta isi racoleaza adeptele si adeptii: o data aplicat decolorantul, parul va fi de un blond foarte deschis, astfel ca indiferent ce culoare alegeti sa aplicati dupa decolorare, ea va avea exact nuanta dorita, iar culoarea parului va fi uniforma.

Citeste si:  Tatuarea buzelor
Cand trebuie sa folosim decolorantul? Un stilist avizat iti va explica de ce se foloseste decolorantul atunci cand doresti sa iti deschizi nuanta parului cu mai mult de 4 tonuri: este singura cale pentru a obtine exact culoarea dorita. Astfel, expertii in coafura numeroteaza nuantele parului pe o scara de la 1 la 10: 1. negru, 2. maro foarte inchis, 3. maro inchis, 4. maro, 5. maro mediu 6. maro deschis, 7. blond inchis, 8. blond deschis, 9.blond foarte deschis, 10. blond platinum. De fiecare data cand iti doresti o culoare care este cu mai mult de 4 tonuri mai sus decat culoarea ta initiala, fie ea naturala sau vopsita, trebuie sa apelezi la deoclorant.

Ce trebuie sa stii atunci cand iti decolorezi parul? In primul rand, nici un decolorant nu face minuni de la prima aplicare, daca parul era vospit in mai multe nuante, praful o va decolora pe fiecare in parte, cu cateva tonuri, astfel ca parul nu va fi uniform. Daca ai parul vopsit intr-o culoarea foerte inchisa, cum este negrul albastrui, nu ai cum sa ajungi la un blong platinum dupa o simpla aplicare a decolorantului. Pentru o astfel de decolorare radicala e nevoie de mai multe decolorari, care vor avea loc pe o perioada mai lunga de timp, nu mai mult de una pe luna, mai ales in cazul in care decolorarea este urmata de vopsire.Decolorantul este foarte toxic pentru firul de par si indiferent de calitatea decolorantului, acesta va afecta structura si textura firului de par, care va deveni mai uscat, mai sensibil, mai casant iar varfurile se vor despinca mult mai usor. De aceea, este foarte important ca dupa decolorare sa folositi produse special concepute pentru parul decolorat, care regenereaza si hidrateaza in profunzime firul de par. De asemenea, in cazul unui par decolorat de curand, este recomandata evotarea folosirii produselor pentru styling cu sursa de caldura, cum ar fi foenul, placa, ondulatorul.

Citeste si:  Cele mai ciudate tratamente cosmetice
E bine de stiut ca in cazul in care aplicati vopseaua pe parul decolorat, trebuie sa fiti foarte antente la timpul de actionare, care trebuie sa fie putin mai mic decat cel indicat pe pachet si asta pentru ca parul decolorat se vopseste mult mai repede dar si pentru ca este mult mai sensibil in urma decolorarii si vopsirea il poate deteliora. Mare atentie la aplicarea decolorantului, deoarece este foarte puternic, poate arde pielea sau poate cauza reactii alergice. Pentru toate aceste motive, se recomanda ca decolorarea parului sa se faca numai in saloane specializate, de catre stilisti cu experienta.

Citeste si:  Lectia de machiaj pentru ochii albastri

7 Comentarii
  1. Nu as recomanda nimaui sa incerce decolorarea parului acasa. De cele mai multe ori e un esec, si e foarte periculos pentru par. Decat sa incerci singura mai bine nu ti-l mai decolorezi deloc.

  2. De curand, mai exact ieri, mi-am decolorat suvite de par. Ideea e ca am iesit FOARTE BLONDA si nu sunt absolut deloc multumita de rezultat. Din cauza ca nu iese nici la spalat, prin nicio metoda, trebuie sa astept cam 2-3 saptamani pentru a mi-l vopsi la loc saten. Nu va sfatuiesc sa folositi decolorantul si sa riscati asemenea rezultate.

  3. Daca doriti sa va decolorati parul si fara sa il ardeti incercati COLOR OFFde la ESTEL PROFESIONAL este un produs rus care decoloreaza parul fara sa il arda deloc, eu mam decolorat cu el de la negru in blond si nu mi-am ars deloc parul, esuperb produsul!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.