Recuperarea de dupa Sarbatori

1. BALSAM DE ROZMARIN de la Ardes Cosmetici, linia Oana Turcu
Cremă termogenică pentru masajul local, pe bază de rozmarin şi camfor natural. Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este o plantă lemnoasă, perenă, aparţinînd familiei mentei, Lamiaceae, cu frunze totdeauna verzi, în formă de ace şi cu flori albastre, albe sau roşii. Este întrebuinţat în medicină şi în industria parfumurilor. Originar din regiunile mediteraneene şi din Uruguay. Există specii de rozmarin care cresc pe verticală, atingînd 1,5 metri înălţime şi specii tîrîtoare. Lungimea frunzelor este de 2-4 cm, iar lăţimea de 2-5 mm, avînd culoarea verde în partea superioară şi culoarea albă în partea inferioară, cu perişori scurţi, deşi şi lînoşi. Florile au culori variabile: alb, roz, roşu închis sau albastru. Numele rozmarin nu are legătură cu cuvîntul roză sau cu numele Maria, ci derivă din latinescul rosmarinus, care literal înseamnă roua mării.

Principalele proprietăţi fitoterapeutice: stimulator general, cicatrizant, astringent, măreşte secreţia biliară, acţiune antiinflamatoare, favorizează explusia gazelor, ameliorează memoria, este antidepresiv, antifebril, antireumatismal, antiseptic, favorizează transpiraţia şi creşterea părului, stimulează circulaţia cerebrală, tonic nervos, accelerează convalescenţa, acţiune hipertensivă. Uleiul esenţial de rozmarin este utilizat pe scară largă în industria de produse cosmetice, datorită acţiunii analgezice, aromatizante, antiinflamatoare, de stimulare a circulaţiei sanguine periferice, antimicrobiene şi de prevenire a căderii părului. O serie de derivaţi terpenici din compoziţia sa au acţiune de ecranare faţă de radicalii liberi de oxigen. Cornasolul şi acidul carnozic sunt eficienţi în protejarea membranelor celulare de stresul oxidativ şi, de asemenea, combat radicalii liberi.

CAMFOR – Camforul, o substanţă din grupul terpenelor (substanţe hidroaromatice), a fost obţinut iniţial numai din răşina copacului Cinnamomum camphora, ulterior fiind obţinut şi sintetic. Arborele de camfor ajunge la o vîrstă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de ani şi secretă o răşină ce conţine substanţe antimicrobiene. Aceasta explică rezistentenţa mare la boli, fiind folosit din timpuri străvechi în China şi India ca medicament. Frecvent este denumit „răşină albă”, fiind cunoscut cu o acţiune antireumatică şi antifebrilă. Cristalele de camfor se păstrează ca uleiuri volatile sau cristale la temperaturi scăzute. Este utilizat în unele afecţiuni dermatologice, respiratorii, circulatorii şi reumatice. Are acţiune antipruriginoasă, antinevralgică, antiinflamatoare, rubrefiantă şi de stimulare a circulaţiei sanguine (acţiune asemănătoare cu cea a uleiului de eucalipt).

Uz: aplicaţi Balsamul de Rozmarin pe zonele interesate şi masaţi pînă la absorbţie. Balsam curativ în dureri musculare, articulare, nevralgii, inflamaţii, bază în tratament facial, in loc de vapofor, şi in tratarea calviţiei. Se aplică înainte de folosirea Şamponului-Tratament Anticădere Păr cu Serenoa Repens. Atenţie: aplicarea produsului generează senzaţie locală de căldură şi înroşire destul de intensă. Acest efect voit dispare după cîteva minute. Evitaţi contactul cu ochii şi mucoasa, ţineţi departe de copii. Evitaţi uzul pe pielea foarte sensibilă.

2. MASCĂ BIOGEL de la Ardes Cosmetici, linia Oana Turcu
Mască hidratantă profesională sub formă cremoasă şi de gel fin. Ajută la destinderea semnelor de oboseală de pe faţă, hidratînd, răcorind şi umezind. Optimă pentru toate tipurile de ten. Cu: colagen, elastină, muşeţel, hamamelis, nalbă, Rosa canina şi gălbenele. Colagenul este responsabil de menţinerea şi elasticitatea pielii, fiind un agent foarte eficient de hidrolizare. Cel mai important beneficiu este creşterea hidratării cutanate şi fermitatea celulelor. Colagenul 5 este cel mai important colagen cunoscut în lume. Lipsa colagenului face ca pielea să îmbătrînească prematur. Colagenul este cea mai importantă proteină din constituţia pielii umane, aproximativ 90%.

Există 19 tipuri diferite de colagen. Tipul 5 este cel aflat în pielea tînără, responsabil pentru elasticitatea şi rezistenţa pielii, reţine apa. Hrăneşte pielea, hidratează intens epiderma, elasticizează şi face ferm ţesutul. Elastina este o substanţă organică albuminoasă care intră în compoziţia fibrelor elastice ale tendoanelor, ale vaselor de sînge, ale pielii etc. Muşeţelul, denumit şi romaniţă, mătrice, mătricea, morună, romonel, sau românică, este o plantă erbacee anuală, medicinală, din familia Asteraceae, cu frunze divizate şi cu flori albe pe margini şi galbene în centru, foarte aromatice, grupate în capitule terminale. Următoarele denumiri sunt sinonime pentru muşeţel: Chamomilla chamomilla, Chamomilla recutita (nume acceptate în conformitate cu Flora Europaea), Matricaria chamomilla şi Matricaria suaveolens. Principalelele proprietăţi fitoterapeutice: antiinflamator, antispasmodic, relaxant, favorizează expulsia gazelor stomacale, reface ţesuturile, acţiune cicatrizantă, antiulcerigenă, antitoxică asupra afecţiunilor căilor respiratorii superioare şi a sinusurilor. Muşeţelul are în produsele cosmetice acţiune cicatrizantă, anestezică, antiseptică, tonică, de purificare a epidermei, antiiritantă, de prevenire a îmbătrînirii premature a tenului. Este recomandat pentru tenurile înroşite şi ridate.

Citeste si:  Hidromasajul - frumusete sanatoasa

În produsele de îngrijire a părului are efecte tonice, conferind acestuia reflexe blonde. Extractul de muşeţel reduce fragilitatea vaselor capilare şi poate fi utilizat în produse anticuperozice. De asemenea, protejează acidul hialuronic din epidermă.
Protejează împotriva iritaţiilor şi inflamaţiilor, fiind emolient, protector şi calmant. Blochează radicalii liberi şi acţionează natural împotriva îmbătrînirii premature a epidermei.

Hamamelisul este un arbust din Statele Unite, ale cărui scoarţă şi frunze au proprietăţi vasoconstrictoare. Actiunea astringentă a plantei Hamamelis virginiana oferă protecţie eficientă împotriva iritaţiilor. Datorită compoziţiei sale chimice complexe, extractul de hamamelis are acţiune astringentă şi hemostatică. Este, în acelaşi timp, decongestionant, prin vasoconstricţie venoasă periferică (reglează circulaţia venoasă).

Este folosit cu bune rezultate în tratamentul afecţiunilor venoase (varice, hemoroizi, flebite, varicocel, ulcere varicoase), precum şi în afecţiuni ale cavităţii bucale (gingivite). În cosmetica tradiţională este recomandată asocierea sa cu extractul de castan în creme şi loţiuni pentru depigmentarea pielii. Se utilizează în ape de toaletă, loţiuni pentru faţă şi corp şi ape de gură, în produse pentru ten şi păr gras. De asemenea, este utilizat ca aditiv în produse deodorante şi antiperspirante. Nalba mică este o plantă ierboasă, perenă, cu tulpina culcată pe pamînt, ramificată, avînd vîrfurile ridicate 10-15 cm în sus. Întreaga plantă este acoperită cu peri. Frunzele sunt aşezate pe o codiţă lungă. Ele au o formă rotundă, avînd 5-7 lobi despărţiţi între ei prin crestături foarte adînci, fiecare lob fiind crestat pe margini. Florile sunt mici, de culoare roz-albicioasă. Petalele sunt în număr de 5, de 1-2 ori mai lungi decît caliciul, fiecare petală avînd o scobitură la partea superioară. În mijlocul florii se găsesc numeroase stamine unite între ele într-un tub ce înconjoară stilurile. Acţionează împotriva formării cearcănelor, combate apariţia pungilor de sub ochi şi hidratează zona sensibilă din jurul ochilor.

Uz: dupa curăţarea cu Lapte Demachiant Hamamelis şi Loţiune Tonică Hamamelis, aplicaţi Masca Biogel. După 20 de minute, înlăturaţi masca şi aplicaţi pe faţă şi decolteu crema din Linia Biosinergic potrivită tipului de ten.

3. HYDROGEL COMPLEX DE RELAXARE de la Ardes Cosmetici, linia Oana Turcu
Gel de baie şi hidromasaj pentru înlaturarea oboselii şi pentru relaxare. Cu portocală amară, muşeţel şi nalbă, plante folosite în erboristerie, cu efect sedativ, calmant. Portocala amară este fructul portocalului sălbatic (Citrus aurantium), necomestibil, utilizat doar pentru producerea de dulceaţă, gem, lichioruri (Grand Marnier ş.a.), iar în gastronomie, coaja şi sucul se folosesc pentru aromatizarea preparatelor numite „a la bigarade“. Este întrebuinţat şi în industria cosmetică. Muşeţelul, denumit şi romaniţă, mătrice, mătricea, morună, romonel, sau românică, este o plantă erbacee anuală, medicinală, din familia Asteraceae, cu frunze divizate şi cu flori albe pe margini şi galbene în centru, foarte aromatice, grupate în capitule terminale. Următoarele denumiri sunt sinonime pentru muşeţel: Chamomilla chamomilla, Chamomilla recutita (nume acceptate în conformitate cu Flora Europaea), Matricaria chamomilla şi Matricaria suaveolens. Principalelele proprietăţi fitoterapeutice: antiinflamator, antispasmodic, relaxant, favorizează expulsia gazelor stomacale, reface ţesuturile, acţiune cicatrizantă, antiulcerigenă, antitoxică asupra afecţiunilor căilor respiratorii superioare şi a sinusurilor.

Citeste si:  Imbunatatire elastina

Muşeţelul are în produsele cosmetice acţiune cicatrizantă, anestezică, antiseptică, tonică, de purificare a epidermei, antiiritantă, de prevenire a îmbătrînirii premature a tenului. Este recomandat pentru tenurile înroşite şi ridate. În produsele de îngrijire a părului are efecte tonice, conferind acestuia reflexe blonde. Extractul de muşeţel reduce fragilitatea vaselor capilare şi poate fi utilizat în produse anticuperozice. De asemenea, protejează acidul hialuronic din epidermă.

Protejează împotriva iritaţiilor şi inflamaţiilor, fiind emolient, protector şi calmant. Blochează radicalii liberi şi acţionează natural împotriva îmbătrînirii premature a epidermei. Nalba mică este o plantă ierboasă, perenă, cu tulpina culcată pe pamînt, ramificată, avînd vîrfurile ridicate 10-15 cm în sus. Întreaga plantă este acoperită cu peri. Frunzele sunt aşezate pe o codiţă lungă. Ele au o formă rotundă, avînd 5-7 lobi despărţiţi între ei prin crestături foarte adînci, fiecare lob fiind crestat pe margini. Florile sunt mici, de culoare roz-albicioasă. Petalele sunt în număr de 5, de 1-2 ori mai lungi decît caliciul, fiecare petală avînd o scobitură la partea superioară. În mijlocul florii se găsesc numeroase stamine unite între ele într-un tub ce înconjoară stilurile. Acţionează împotriva formării cearcănelor, combate apariţia pungilor de sub ochi şi hidratează zona sensibilă din jurul ochilor.

Hydrogelul Complex de Relaxare are o compoziţie foarte densă. Timpul recomandat de şedere în cadă nu trebuie să depăşească 20 de minute în apă de cca 37 de grade. Mai puteţi folosi hydrogelurile cu următoarele efecte: Slăbire, Elasticizant, Tonifiant, Hidratant-Emolient.

4. ULEI AROMATIC RELAXANT de la Ardes Cosmetici, linia Oana Turcu
Combinaţie aromatizată de ulei de migdale, hamamelis şi muşeţel, ideal pentru masajul profesional relaxant. Migdalele au o mare putere nutritivă, fiind bogate în vitaminele A, B şi E. Din seminţe de migdale – soiul dulce, urmare unui proces de extracţie prin presare la rece, se obţine varianta uleioasă cu proprietăţi emoliente. Acest ulei are uz extern. Menţine pielea catifelată, elastică şi previne formarea vergeturilor. Este utilizat pe scară largă în industria cosmetică, atît ca emolient, dar şi ca vehicul de transport pentru alte principii active, datorită stabilităţii sale deosebite. Are proprietăţi ocluzive deosebite, acţionează ca hidratant prin prevenirea deshidratării pielii. Se utilizeaza în produse pentru piele sensibilă, delicată, dar şi în uleiuri pentru masaj. Hamamelisul este un arbust din Statele Unite, ale cărui scoarţă şi frunze au proprietăţi vasoconstrictoare.

Actiunea astringentă a plantei Hamamelis virginiana oferă protecţie eficientă împotriva iritaţiilor. Datorită compoziţiei sale chimice complexe, extractul de hamamelis are acţiune astringentă şi hemostatică. Este, în acelaşi timp, decongestionant, prin vasoconstricţie venoasă periferică (reglează circulaţia venoasă). Este folosit cu bune rezultate în tratamentul afecţiunilor venoase (varice, hemoroizi, flebite, varicocel, ulcere varicoase), precum şi în afecţiuni ale cavităţii bucale (gingivite). În cosmetica tradiţională este recomandată asocierea sa cu extractul de castan în creme şi loţiuni pentru depigmentarea pielii. Se utilizează în ape de toaletă, loţiuni pentru faţă şi corp şi ape de gură, în produse pentru ten şi păr gras.

De asemenea, este utilizat ca aditiv în produse deodorante şi antiperspirante. Muşeţelul, denumit şi romaniţă, mătrice, mătricea, morună, romonel, sau românică, este o plantă erbacee anuală, medicinală, din familia Asteraceae, cu frunze divizate şi cu flori albe pe margini şi galbene în centru, foarte aromatice, grupate în capitule terminale. Următoarele denumiri sunt sinonime pentru muşeţel: Chamomilla chamomilla, Chamomilla recutita (nume acceptate în conformitate cu Flora Europaea), Matricaria chamomilla şi Matricaria suaveolens. Principalelele proprietăţi fitoterapeutice: antiinflamator, antispasmodic, relaxant, favorizează expulsia gazelor stomacale, reface ţesuturile, acţiune cicatrizantă, antiulcerigenă, antitoxică asupra afecţiunilor căilor respiratorii superioare şi a sinusurilor. Muşeţelul are în produsele cosmetice acţiune cicatrizantă, anestezică, antiseptică, tonică, de purificare a epidermei, antiiritantă, de prevenire a îmbătrînirii premature a tenului. Este recomandat pentru tenurile înroşite şi ridate. În produsele de îngrijire a părului are efecte tonice, conferind acestuia reflexe blonde. Extractul de muşeţel reduce fragilitatea vaselor capilare şi poate fi utilizat în produse anticuperozice. De asemenea, protejează acidul hialuronic din epidermă.

Citeste si:  Importanta caloriilor

Protejează împotriva iritaţiilor şi inflamaţiilor, fiind emolient, protector şi calmant. Blochează radicalii liberi şi acţionează natural împotriva îmbătrînirii premature a epidermei.
Acasă, după duş, Uleiul Aromatic Relaxant se usucă uşor, lăsînd pielea catifelată. Aplicaţi şi înainte de duş, cu un uşor masaj. Protejează astfel pielea de acţiunea agresivă a săpunurilor, favorizînd eliminarea impurităţilor şi sebumului.

5. Scrub & Duş Argan 2 în 1 de la Ardes Cosmetici, linia Oana Turcu
Curăţă în profunzime într-un mod plăcut. Fără SLS & SLES (laurilsulfat de sodiu şi laurileter sulfat de sodiu). Principii active: ceai alb, seminţe de argan. Laboratoarele biologice Ardes din Italia folosesc pentru tratamentele cosmetice mai multe principii active din arborele de Argan (Argania Spinosa). Extract din fructe din arbore secular ce creşte în special în sudul Marocului şi este utilizat, pentru numeroasele sale virtuţi, în cosmetică. Uleiul de Argan este uleiul cel mai rar din lume: pentru a obţine un 1 litru de ulei este necesara producţia a cca 6 arbori Argania Spinosa. Vreme de secole, localnicii au extras din seminţele acestui arbore un ulei de înaltă calitate, pe care l-au folosit atît în bucătărie, dar şi în ritualurile tradiţionale de înfrumuseţare.

Astăzi, plantaţiile de Argan se întind pe aproximativ 800.000 ha şi numără 20 de milioane de arbori. Din frunzele de Argan se extrage Arganylul, care are proprietăţi antiîmbătrînire şi de prevenţie şi combatere a degradării matrixului celular. Lipofructylul Argan este un ulei cu o puritate foarte ridicată, care se foloseşte în tratarea părului, tenului şi cea a unghiilor. Studiile ştiinţifice au demonstrat că uleiul de Argan conţine un mare procent de acizi nesaturaţi şi de vitamina E, ce îi conferă proprietăţi hidratante, nutritive şi protective contra agresiunilor externe. Previne uscarea şi îmbătrînirea fiziologică a pielii şi reconstruieşte filmul hidrolipidic. Bogat în antioxidanţi, dacă este folosit constant, neutralizează radicalii şi, în consecinţă, atenuează ridurile. Indicat în tratamentul pielii, dar nu numai, este şi un optim remediu pentru tratamentul părului degradat (dînd strălucire şi vigoare), pentru unghiile fragile şi ca balsam pentru masaje antioboseală, antistress.

Optime proprietăţi nutritive pentru piele, datorită procentului ridicat de vitamine A, E (activitate antioxidantă) şi F (activitate nutritivă şi emolientă). Este un bun vehicul pentru alte produse profesionale pentru piele: creme pentru faţă şi corp. Dacă este folosit înainte de alte produse, le permite să pătrundă mai bine în piele, optimizînd rezultatul aşteptat.

6.Acid Ialuronic – Instant Filler Lift de la Ardes Cosmetici, linia Oana Turcu
Principii active: acid ialuronic. Acţiuni: ultra activ, ultra rapid, şterge instantaneu semnele de oboseală şi ridurile, datorită efectului filler al acidului ialuronic, care tinde să „umple” brazdele formate de riduri. Extra hidratant. Acţiune antiage. Utilizare: masaţi uşor, pînă la absorbţie. Bază de machiaj.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.