fbpx

Regimul Cohen sau regimul universal

Doctorul Jean Michel Cohen este unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti din Franta. Pana acum a publicat patru carti despre nutritie, iar regimul care-i poarta numele a ajutat mii de oameni sa slabeasca, dar mai ales sa fie sanatosi.

In linii mari, dieta care-i poarta numele este una hipocalorica, insa hipo nu inseamna, in cazul sau, infometare intrucat vorbim de un aport de 1400 de calorii zilnic. Este vorba de reducerea cantitatii, a aportului de grasimi, dar privilegiind o alimentatie variata si echilibrata. Regimul este unul care se poate converti usor in stil de viata. Ceea ce o sa va bucure este faptul ca programul de dieta nu interzice “bunataturile”, dar le insereaza intr-un meniu. De exemplu, fructul recomandat poate fi inlocuit, din cand in cand, de un pahar de vin sau de trei patratele de ciocolata.

Iata cum ar arata meniul unei zile conform dietei Cohen:

Micul Dejun
– cafea, apa, ceai la discretie. Fara zahar insa!
– doi biscuiti sau 30 de grame de paine cu 10 grame de unt. Sau: 5, 6 linguri de cereale (atentie, cerealele nu trebuie sa aiba mai mult de 400 de kcal la suta de grame) in putin lapte degresat.
– 25 de grame de branza slaba.
– 1 iaurt degresat, fara zahar.
Pranz
– salata de cruditati la discretie cu o lingura de ulei de masline cu zeama de lamaie sau otet sau mustar.
– 125 de grame de carne slaba la gratar
– legume preparate la aburi cu 5 grame de unt
– 1 iaurt degresat
– 150 de grame de fructe
Cina
– salata de cruditati la discretie cu o lingura de ulei de masline cu zeama de lamaie sau otet sau mustar.
– 100 de grame de fainoase (paste, orez, cartofi etc)
– legume preparate la aburi
– 25 de grame de branza slaba
– 150 de grame de fructe

Pe parcursul zilei, putem consuma cat ceai dorim, fara zahar insa.

Si, pentru cele carora aceasta dieta le surade, am selectat o saptamana intreaga. Dupa cum veti vedea, avantajul este varietatea. Si faptul ca nu ne putem plange de foame, desigur.

Luni
Mic dejun: doi biscuiti + 10 grame unt + 2 linguri de dulceata + un iaurt degresat.
Pranz: salata de ton, o para.
Cina: escalop de vitel la gratar cu rozmarin, morcovi la cuptor, o felie de branza, un mar, 1 iaurt degresat.

Citeste si:  Tatuajele - pro sau contra

Marti
Mic dejun: o briosa, o lingurita de miere, 1 iaurt degresat, o cana de lapte degresat.
Pranz: somon afumat, salata mixta, 125 grame branza alba, 300 grame pepene.
Cina: vinete la gratar, ficatei cu ceapa, 1 iaurt, 80 de grame banane.

Miercuri
Mic dejun: un compot de fructe, 1 pahar de lapte, 25 de grame de branza, o felie de toast.
Pranz: varza calita dietetica, 1 iaurt degresat, 1 fruct.
Cina: praz la cuptor, 125 grame branza, compot de rubarba.

Joi
Mic dejun: un bol de lapte degresat, 6 linguri de cereale, 1 kiwi.
Pranz: rosii umplute, 25 de grame de branza, 1 para.
Cina: pastrav la cuptor, in folie de staniol; salata verde, caise.

Citeste si:  Tunsorile anilor '50

Vineri
Mic dejun: o cana de lapte, 3 patratele de ciocolata, o chifla dulce.
Pranz: cotlet de miel, fasole verde, 125 grame branza, un grapefruit.
Cina: file de cod la cuptor, salata verde, compot de fructe.

Sambata
Mic dejun: 100 de grama branza degresata, 1 ou fiert, o felie de paine (30 grame).
Pranz: biftec, vinete la cuptor, 1 iaurt, compot de mere.
Cina: pui cu lamaie, ciuperci la gratar, 200 grame ananas proaspat.

Duminica
Mic dejun: doi biscuiti, 25 grame branza, un iaurt degresat, o portocala.
Pranz: rata cu ciuperci, salata verde, un grapefruit.
Cina: anghinare cu sos de iaurt, o felie de jambon, un iaurt degresat, o portocala.

In articolul viitor, va vom sugera si cateva retete pentru preparate care pot fi consumate in timpul acestei diete.

3 Comentarii
  1. Ma indoiesc ca acest regim (sau mai exact, acest exemplu de regim) poate fi vreodata propus de un nutritionist. Ca sa mananci fructe dupa masa, sau chiar si cafea pe stomacul gol, trebuie sa fii complet lipsit de cultura nutritionala. Apoi, pentru un stil sa viata, sa stai saptamanal sa cantaresti 80 de grame de banane SEARA, mi se pare putin amuzant.

    Cel mai prost articol pe care l-am citit vreodata, Lucia.

  2. Asa e, Lucia. In schimb, am dedus asta din ordinea in care ai insirat alimentele. Sa inteleg ca ordinea e aleatorie. Atunci, tin sa opinez putin in legatura cu consumul de fructe: se mananca pe stomacul gol. ori inainte de masa cu jumate de ora, o ora, ori dupa masa (depinzand de cat timp de digestie solicita), la 2-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.