Riscurile machiajului permanent

Please select a featured image for your post

Am mai discutat despre machiajul permanent, respectiv despre beneficiile lui si motivele pentru care foarte multe femei recurg la aceasta forma de machiaj in favoarea celor traditionale. Nu am pus insa prea mult accentul pe riscurile pe care le implica un astfel de machiaj permanent, incepand cu riscurile minore, cum ar fi inflamatiile minore si pana la complicatiile mai mari pe care le poate avea.

Ce este de fapt machiajul permanent? Inainte de a te hotari sa faci un machiaj permanent, ar trebui sa stii cu exactitate ce inseamna si ce presupune. In limbajul de specialitate i se spune �pigmentarea permanenta a dermei�, iar noi femeile il asemanam pur si simplu cu o forma de tatuare. Chiar daca se pot aplica diverse tipuri de machiaj printr-o astfel de tatuare, cele mai permanente sunt conturul buzelor si a ochilor, tatuarea sprancenelor sau fardarea pleoapelor. Femeile apeleaza la acest tip de machiaj fie pentru infrumusetarea, fie pentru scurtarea timpului de machiere in general, fie pentru a ascunde cicatrici sau alte defecte vizibile.

Citeste si:  Regim vegetarian

Complicatii ce pot aparea in cazul machijaului permanent. In ciuda faptului ca machiajul permanent poate fi aplicat numai de doctorii dermatologi, esteticieni sau cosmeticiene care au un atestat in acest sens si folosind numai anumite tipuri de cerneala, pot aparea diverse complicatii in urma tatuarii. Majoritatea acestor complicatii apar din cauza lipsei de informare. Clientele iau hotararea de a se machia permanent fara a intelege de fapt ce presupune procedura si care sunt riscurile la care se supun dar si fara a alege cu grija persoana sau salonul unde se vor machia.

La fel ca si in cazul unui tatuaj artistic, este foarte greu sa repari greselile facute de o cosmeticiana neidemanatica, asa ca trebuie sa alegi un salon cu renume si numai dupa ce ai citit/auzit parerile si ai vazut rezultatele clientilor care au apelat deja la serviciile lor. Una dintre cele mai intalnite complicatii este pigmentarea excesiva, care se poate remedia insa prin expunerea la soare, pentru ca in timp, pigmentul va mai ceda. O alta problema este atunci cand va razganditi sau machiajul ales a iesit din trend, asa ca trebuie sa alegeti cu grija culorile si modelul aplicat, pentru ca dupa o aplicare corecta, pigmentii nu se decoloreaza in mod natural decat dupa 10 ani.

Citeste si:  Remedii naturale pentru un par sanatos

Alergiile si complicatiile mai mari. Razgandirea si alegerea salonului sunt importante, insa mai importanta este reactia pe care organismul o va avea dupa machiere. Indiferent de calitatea vopselelor folosite, pot aparea alergii severe, care pot duce la cicatrici, craparea pielii, iritatii puternice, infectii. Prin machiajul permanent efectuat in conditii neigienice, puteti lua hepatita, HIV sau alte boli cu transmisie prin sange. Aveti grija ca persoana care va machiaza sa foloseasca numai instrumente sterile si manusi noi, desigilate in fata voastra.

Citeste si:  Ce trebuie sa stii despre impachetari

In Statele Unite au fost in jur de 50 de cazuri de persoane care au avut de suferit de pe urma pigmentilor folositi la machiajul permanent, avand complicatii atat de grave incat aveau dificultati in indeplinirea sarcinilor zilnice, cum ar fi mancatul sau vorbitul. Acesti pigmenti au fost retrasi de pe piata si este interzisa folosirea lor, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim foarte atente. Intreaba medicul despre pigmentii folositi si evita-i pe cei care folosesc oxid de fier sau alte componente metalice.


5 Comentarii
  1. pentru mine machiajul permanent este cea mai neinspirata alegere.sa ma trezesc in fiecare dimineata sa ma vad ··pictata·· in acelasi fel ar deveni frustrant,unde mai punem si riscurile acestea despre care nu stiam.

  2. principala grije trebuie sa fie igiena si sterilizarea corecta pentru a evita infectiile, altfel si daca iei o aspirina sau un nurofen exista riscuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.