Secrete de machiaj

Surplusul de greutate nu se reflecta doar la nivelul corpului, ci si la cel al fetei. Parul stralucitor, combinat cu un zambet sanatos da frumusete chiar si celei mai grasute fete. O fata grasuta poata parea frumoasa daca inveti arta ascunderii defectelor cu ajutorul machiajului, de exemplu obrajii rotunzi, barbia dubla si obrajii puternici.

Aplicati intotdeauna machiajul pe fata curata. De aceea, mai intai curatati-va fata cu un bun lapte demachiant, spalati-o bine si uscati-o.

Daca pielea este uleioasa, aplicati solutie astringenta, iar daca este uscata, aplicati crema hidratanta.

Folositi fond de ten deschis si inchis pentru a va remodela fata. Folositi nuanta deschisa in zonele din jurul ochilor si sub ochi, pentru a ascunde cercurile inchise sau petele. Peste aceasta, aplicati o nuanta mai inchisa cu un buretel umed, incat sa se amestece complet cu nuanta deschisa.

Obraji durdulii

Creati o cavitate sub pometi, cu un fond de ten mai inchis, extindeti pana la linia maxilarului, masand tot timpul pielea.

Barbia dubla

Citeste si:  Rasfata-ti mainile

Folositi o nuanta inchisa exact sub barbie, cu o nuanta deschisa in pliul fiecareia dintre parti. Pentru o barbie dubla mai lata, aplicati umbra exact sub osul maxilarului. Aplicati de la o ureche la cealalta, de-a lungul liniei maxilarului si sub barbie.

Nas lat

Pentru a subtia narile, aplicati nuanta deschisa pe toata suprafata nasului si apoi aplicati nuanta mai inchisa pe fiecare parte a narilor. Pentru un nas mult prea lat, aplicati doua linii de fond de ten inchis la culoare pe partile laterale ale narilor.

Buzele

Pentru o aplicare potrivita a rujului, trebuie sa invatati sa folositi pensula. Ar trebui sa evitati nuantele inchise de ruj si sa folositi tonuri mai usoare. Inainte de a aplica rujul, aplicati fond de ten pe buze, deoarece aceasta este o baza buna pentru ruj si in acelasi timp evidentiaza linia naturala a buzelor, astfel putand trasa o linie mai sigura cu ajutorul pensulei. Umpleti pensula de culoare, aplicati mai intai pe buza superioara, tinand buzele usor departate. Incepeti de la coltul buzei, urmand linia naturala a buzelor si mergeti spre centru. Cu varful pensulei se contureaza buza superioara. Pentru cea inferioara folositi intreaga pensula, conturand. Cand conturul este clar delimitat, umpleti-l.

Citeste si:  Sauna

Buzele groase pot fi facute sa para mai subtiri conturandu-le cu o nuanta naturala si acoperind zona ramasa cu fond de ten. Daca buzele sunt subtiri, buza superioara poate fi conturata usor peste linia naturala, dar trebuie avut grija ca portiunea respectiva sa urmeze linia naturala a buzelor. Buza de jos trebuie umpluta si bine conturata, extinzand usor linia sub cea naturala.

Trebuie sa va concentrati asupra ochilor; invatati cum sa folositi umbrele si rimelul in mod artistic. Fardul de ochi confera profunzime si mister ochilor. Ar trebui aplicat numai pe pleoapa superioara. Folositi nuantele inchise cu economie. Incercati nuante de mov, verde pastel si bleu. Inchideti un ochi si aplicati o cantitate mica de culoare pe pleoapa superioara, aproape atingand-o, dinspre interior spre exterior. Apoi trebuie intervenit cu varful degetelor sau cu o pensula spre partea de sus, pentru un efect de estompare, pana sub sprancene. Nuanta cea mai inchisa trebuie aplicata spre exteriorul ochiului.

Citeste si:  Cum scapi de depozitele de grasime

Rimelul

Mai intai periati genele spre partea de jos pentru a indeparta orice urma de fond de ten ramasa, apoi spre partea de sus, peste pleoapa superioara. Aplicati rimel cu o pensula curata. Acoperiti pensula cu o cantitate mica de rimel si aplicati-o pe gene, de la baza spre exterior. Genele inferioare ar trebui doar atinse. Cand primul strat se usuca, aplicati un al doilea strat. Cand si al doilea s-a uscat, treceti peste gene o pensula uscata pentru a le separa si a indeparta excesul de rimel. Daca rimelul este corect aplicat, rezultatul ar trebui sa fie o serie de fire, nu o masa de gene. Amintiti-va de sprancene. Ar trebui sa fie bine conturate de catre o cosmeticiana buna. Pentru umflaturile de sub ochi, inainte de aplicarea fondului de ten, aplicati un anticearcan sau un fond de ten intr-o nuanta mai deschisa.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.