Secretele Parfumurilor (part I)

Please select a featured image for your post

Unul dintre secretele frumusetii feminine de cand lumea, acea aroma senzuala care a dus la legarea unor relatii sau dezbinarea altora, sub forma de esente pure sau pur si simplu stropi de placere, parfumul, a fost intotdeauna prezent in trusoul feminin de seductie.Desi timpul si-a pus amprenta asupra diverselor tipuri de parfumuri, iar tehnologia a avansat serios, in definitiv secretele lor au ramas la fel de bine pastrate.Secretul ingredientelor. Parfumul este produs azi in marile laboratoare, dar de multe ori are la baza elemente antice. Unele ingrediente inca folosite in zilele noastre sunt mentionate in texte egiptene sau chiar in Biblie. Trebuie sa stii ca multe dintre ele au fost intrebuintate si in scopuri medicinale, pe langa proprietatile lor aromatice, ceea ce a dus la impamantirea credintei ca ele au mai mult un scop medical pana la mijlocul secolului al 18 lea. In trecut, parfumurile aveau la baza in principal arome ca: piersica, coriandrul sau de proveninta botanica. In mod surprinzator, nu erau folosite florile ca principala sursa. Conform analelor istorice, un chimist persan a fost cel care a utilizat pentru prima data florile ca sursa de inspiratie si materie prima, trandafirii fiind considerati adevarati deschizatori de drumuri. Apa de trandafiri a avut un succes instantaneu, in principal datorat naturii sale delicate. Mentionate si in Biblie, tamaia si mirul erau in trecut substante atat de pretioase incat rivalizau cu aurul. Tamaia este o substanta reziduala produsa in forme numite „lacrimi” de scoarta unor copaci destul de rari, care cresc de obicei in zonele aride ale Orientului Mijlociu si necesita recoltarea manuala, lucru care se reflecta si in pretul lor final. Printre cele mai cunoscute parfumuri care folosesc tamaia se gasesc si Love Butter, de la Carol’s Daughter sau Prada Milano, Infusion D’Iris.Mirul, care in araba inseamna „amar”, este de asemenea folosit in multe parfumuri si provine din dintr-un arbust ce se gaseste in principal in desert. Intradevar, aceasta substanta ce se asemana cu portocola arsa, are o aroma amara puternica. Opium de la Yves St. Laurent’s sau Giorgio Armani – Emporio Armani Night sunt printre cele mai cunsocute parfumuri de baza de mir.Patchouli sau santalul sunt lemne aromatice de provenienta asiatica. Patchouli provine in special din Est si Indiile de Vest, in timp ce santalul isi are originiile in Nepal, India, Hawaii si Australia. Cea mai cunoscuta aroma pe baza de patchouli este Thierry Thierry Mugler – Angel, de provenienta franceza, iar spirtul sau unic te face sa o iubesti sau sa o urasti. Din ce in ce mai cunsocute la noi sunt parfumurile bio, cum este Parfumul Organic de Puls pe baza de Ylang si Patchouli.

Citeste si:  Machiajul anilor '20 (video)
Santalul este foarte des folosit in aromo-terapie si constituie in acelasi timp un element de baza in lumea parfurmurilor, avand rol de esenta de baza sau folosit in combinatie cu alte arome. Il poti intalni in parfumuri ca Dior Addict de la Dior, Escada Magnetism sau Cartier -Delices de Cartier.In articolul urmator ne vom continua calatoria in lumea esentelor, dar vom afla care sunt si secretele folosirii unui parfum pentru o experienta unica atat pentru tine, cat si pentru ce-i pe care in vei fermeca cu noua ta aroma!

Citeste si:  Machiaj permanent sau tatuarea buzelor

5 Comentarii
  1. Deasemenea mirosului santalului e destul de persistent si cu notele florale si orientale. Lemnul de santal nu mucegaieste, iar viermii nu-l ataca. Santalul parfumeaza in mod natural portile templului fabricate cu lemnul sau. Femeile indiene folosesc uleiul de santal pentru stralucirea parului.

  2. Eu sunt un mare fan al parfumurilor si imi place sa le schimb in functie de ocazie si de anotimp…iarna, merg pe arome mai dulci, persistene, iar vara aleg aromele fresh..

  3. eiii daca nu ar fi atatea ne-am plange ca nu sunt de-ajuns,dar fiind atatea ne plangem ca-s prea multe.astea suntem noi femeile.
    eu una daca as putea le-as vrea pe toate.fiecare are farmecul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.