fbpx

Semnificatia culorilor (partea a-II-a)

Please select a featured image for your post

Ce culoare preferi? Care este culoarea care te face sa te simti cel mai bine? Starea ta de spirit si de sanatate, este afectata si de prezenta sau lipsa culorilor. Afla de mai jos ce scot in evidenta culorile, ce vindeca ele si cum actioneaza. Albul. Albul este o culoare neutra. Simbol al inocentei si puritatii, albul actioneaza atat la nivelul psihic, cat si la cel emotional si fizic. Este probabil una dintre cele mai benefice culori, fiind folosita atat in spitale, cat si in farmacii. Previne infectiile, gripa, hepatita, infectiile intestinale si poate fi de ajutor in cazul tulburarilor hormonale, sexuale si nervoase. In domeniul decoratiunilor interioare, este cea mai folosita culoare pentru pereti deoarece da impresia de spatiu mare si de curatenie. Folosind alb pe pereti, nu vei avea nici o sansa sa te simti „sufocat”. Este indicata si pentru birouri, pentru ca stimuleaza intelectual.
Desi fata de alte culori, albul nu prea are contraindicatii, in domeniul frumusetii aceasta culoare scoate in evidenta toate defectele: ingrasa, da relief cosurilor, pistruilor si vaselor de sange.
Citeste si:  Masti faciale home made
Negrul. Negrul nu este o culoare, ci mai degraba un pigment foarte puternic. Negrul scoate in evidenta nevoia de suport emotional si arata existenta unor nemultumiri. Cei care prefera negrul sunt de obicei negativisti, pesimisti si poate chiar pasionati de moarte si lucruri ciudate. Copii care prefera negrul, sunt stresati, semn ca ar avea nevoie de mai multa atentie si afectiune din partea celor din jur. Negrul este specific in special, persoanelor intelectuale. In afara de faptul ca da senzatia de suplete, negrul scoate in evidenta acel aer de seriozitate, eleganta si uneori chiar agresivitate. Negrul influenteaza somnul si pregateste organismul pentru odihna. Doar cei cu o personalitate puternica reusesc sa combata efectele negative ale acestei non-culori. Nu purta negru pe o perioada indelungata pentru ca risti sa devii depresiva.
Citeste si:  Chic chiar si pe frig
Albastrul. Albastrul este culoarea adevarului, armoniei si loialitatii. Este in acelasi timp si culoarea care relaxeaza, stimuleaza visarea si induce acea stare de calm. Persoanele care prefera aceasta culoare au nevoie de armonie si calm. Desi are un caracter misterios, albastrul tine de domeniul spiritual, iradiaza si linisteste. Albastrul trezeste nostalgii, poate avea o tenta romantica, predispune la concentrare si odihneste. Albastrul combate foarte bine insomnia si febra, intareste imunitarea si este benefica in inflamatii ale ochiilor si pielii, afectiuni virale, crize reumatice, bufeuri de caldura, arsuri, diaree, dureri de cap si de dinti, palpitatii, rani sau raguseala. Aceasta culoarea genereaza si o atmosfera rece-linistitoare. Daca esti friguroasa, evita albastrul. Foloseste-o in schimb pentru a slabi. Se spune ca daca mananci de pe o farfurie albastra, iti piere pofta de mancare.
Citeste si:  Mentine-te in forma indiferent de anotimp
In domeniul relatiilor profesionale, la scoala sau la facultate, albastrul confera competenta, seriozitate si sobrietate. Nu o folosi in exces. Poate da stari depresive si produce oboseala. Verdele. Despre verde se spune ca aduce prospetime, aromonie si echilibru. Aceasta culoare este folosita in special de catre persoanele nervoase si aflate in stare de epuizare. Si verdele, alaturi de alte culori aduce acea senzatie de calm si liniste. Verdele este preferat si de persoanele anxioase, neincrezatoare, spirituale si romantice. Cei care evita aceasta culoare tind sa fie putin rigizi si conservatori. Verdele are o actiune antiseptica si este indicata in special pentru durerile de cap, hipertensiune, gripa, ulcer, nervozitate si dureri de articulatii. Verdele stimuleaza si cresterea si ajuta la refacerea tesuturilor dupa arsuri. Desi are efect calmant, folosita in exces aceasta culoare poate obosi si da dureri de cap.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.