Sprancenele, pe nedrept neglijate

Sprancenele sunt ultimul lucru la care ne gandim in ritualurile noastre de infrumusetare, dar sunt pe nedrept neglijate. Forma lor influenteaza expresia fetei, scoate in evidenta sau, din contra, ascunde ochii, pe scurt, poate sa schimbe aspectul figurii mai mult decat ne-am imagina.

Tocmai de aceea, subiectul trebuie tratat cu seriozitate. Prima pensare ” serioasa” necesita o vizita la cosmeticiana. Probabil ca esti tentata sa te pensezi singura acasa, considerand ca e un lucru care nu merita platit. Dar a da forma sprancenelor nu este deloc simplu. Daca nu ai indemanarea unei cosmeticiene, foarte greu vei reusi sa alegi forma perfecta, grosimea perfecta si, mai ales, sa pensezi egal ambele spancene. Asimetriile si defectele sparncenelor sunt foarte usor de observat, deci o greseala ar fi greu da ascuns, iar corectarea va dura destul de mult, adica pana cand cresc toate firele de par.

Exista moda si in ce priveste sprancenele. Daca acum se poarta mai groase, vara viitoare este posibil sa se poarte cele mai subtiri, pentru ca peste doi ani sa fie in voga cele de grosime medie. Este greu sa tii pasul cu moda sprancenelor pentru ca, odata smulse dupa un anumit tipar, nu le mai poti schimba foarte usor. Sfatul nostru este sa nu tii cont de moda, ci de ceea ce se potriveste fetei tale. Ideale sunt sprancenele de grosime medie, nici foarte subtiri, dar nici atat de groase incat sa para socante.

Citeste si:  Mancati inteligent

In ce priveste forma, poti sa alegi intre o multime de variante. Dar ideal este urmezi forma naturala a sprancenelor tale. Asa vor fi mai usor de pensat si intretinut, iar rezultatul final va arata natural.

In mod ideal, spranceana trebuie sa incepa din dreptul coltului interior al ochiului si sa se termine in dreptul colutului exterior, dar in functie de fizionomie, poti folosi diverse variatii. La un moment dat, erau la moda sprancenele foarte apropiate, care incepeau mult mai in interior decat coltul ochiului. Exista persoane carora li se potrivesc formele mai putin conventionale.

Citeste si:  Indepartare gene false

Totul este sa iti imaginezi cum ai arata dupa pensare. Forma sprancenelor modifica expresia fetei si trebuie sa te asiguri ca ti se potriveste expresia pe care o vei capata :

– Sprancenele apropiate iti dau un aer concentrat si usor speriat.
– Sprancenele departate creeaza o expresie vesela.
– Sprancenele inchise la culoare, groase, dese, si aplecate catre interior dau un aer dur.
– Sprancenele deschise la culoare, arcuite si subtiri, iti dau o expresie mirata si visatoare.
– Sprancenele departate iti dau un aer melancolic.
– Sprancemele ascutite la mijloc iti creeaza o privire dura.

Daca ai obtinut forma dorita, ingrijirea spancenelor nu este deloc dificila. Tot ce trebuie sa faci este sa pensezi firele crescute. La inceput vor creste mai dese, apoi tot mai rare si vei vedea ca durerea incepe sa se atenueze. Penseta folosita poate sa aiba orice forma, cu conditia sa prinda bine firul de par, altfel risti ca firele sa se rupa sau sa scape din penseta si vei suferi inutil.

Citeste si:  Machiaj de Valentine's Day (video)

Pentru majoritatea femeilor, pensarea este usoara si nedureroasa, insa pe pielea mai sensibila poate sa lase urme vizibile. Pentru a evita iritatiile, curata bine pleoapa cu spirt inainte de pensare si dezinfecteaza penseta dupa fiecare folosire. Durerea se poate atenua, amortind locul cu putina gheata. Nu trebuie sa uitam ca vorbim despre o zona sensibila, aflata in apropierea ociului, deci gheata si spirtul sau alte dezinfectante trebuie folosite cu grija.

Culoarea naturala a sprancenelor corespunde culorii parului. Nu uita asta atunci cand te vopsesti. Daca diferenta de culoare este mica, sprancenele pot ramane la culoarea naturala, insa daca treci de brunet la blond, de exemplu, sprancenele inchise la culoare ar strica infatisarea pe care te-ai chinuit sa o alcatuiesti prin vopsire. Deoarece vopsirea sprancenelor este o operatiune delicata, este mai bine sa apelezi din nou la profesionisti.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.