Spune-mi cum te asezi ca sa-ti spun cine esti

Please select a featured image for your post

Mimica, gesturile, mersul, pozitia in care stam si de ce nu, pozitia in ca stam pe scaun, ne tradeaza mai mult decat ne-am gandi. In prezent exista peste 120 de studii care analizeaza in ce fel asezarea pe scaun ne tradeaza personalitatea si felul de a fi. De ce este important felul in care ne asezam pe scaun? Pentru ca in inconstient, scaunul este proprietatea noastra si deci ne manifestam fata de el cu familiaritate, fara sa ne controlam prea mult gesturile sau sa ne cenzuram sentimentele. De asemenea atunci cand ne asezam pe scaun ne relaxam si ne controlam tot mai putin astfel ca permitem eliberarea unor gesturi si atitudini instinctuale, care pana la urma ne definesc ca indivizi. Daca te asezi pe scaun direct si foarte hotarat, asta denota in primul rand echilibru psihic, fiind modalitatea de asezare specifica pentru persoanele calculate care-si cunosc foarte bine limitele si nu le depasesc niciodata. Desi am putea crede ca este vorba despre persoane monotone, cei care se aseaza pe scaun prin miscari simple si sigure, sunt foarte obisnuiti cu rutina, nu ii deranjeaza, ci dimpotriva ar fi deranjati daca ar trebui sa iasa din ea.
Din acest punct de vedere trebuie sa recunoastem ca aceste persoane au de cele mai multe ori idei preconcepute, stereotipii din care ies cu greu, fiind foarte putin inventivi si avand o capacitate de creatie destul de limitata.
Citeste si:  Fructele rosii ne pastreaza silueta
Daca te asezi pe scaun energic, chiar nervos, asta denota ca ai o fire activa, vulcanica si mai ales in cautarea vesnica de idei noi care sa iti aduca bani si castiguri rapide. Tocmai de aceea, pentru ca au spirit de initiativa si isi doresc castiguri imediate, se aseaza pe scaun grabiti ca si cum cineva i-ar pandi pentru a le lua locul si o data asezati se foiesc secunde bune pana isi gasesc pozitie confortabila. Persoanele care se aseaza pe scaun cu o oarecare nervozitate sunt in general din categoria „scopul scuza mijloacele” fiind capabili de efort fizic si psihic sustinut, chiar si pe perioade lungi pentru a-si atinge scopurile. Pentru ca isi doresc tot timpul ceva nou si nu au rabdarea necesara sa traiasca in monotonie, aceste persoane vor cauta tot timpul relatii noi si le vor obtine chiar daca asta inseamna sa franga inimi.
Citeste si:  Tendinte in frumusete
Daca te asezi pe scaun lent, cu miscari moi, asta denota in primul rand ca esti ardelean si al doilea rand, vorbind serios de data aceasta, denota melancolia, dar si o fire exagerat de precauta, atenta, calculata, rationala. Imi pare rau sa o spun, dar aceste persoane sunt in primul rand caracterizate de zgarcenie, atat fata de propria persoana ca si fata de cei din jur. Se zgarcesc pentru ca nu se rasfata, sunt mult prea calculati pentru a-si permite iesiri pasinale, sunt stricti cu propria persoana si se judeca aspru atunci cand gresesc.
Citeste si:  Regulile de aur in machiajul ochilor
In relatia cu cei din jur, zgarcenia se manifesta mai putin, prima impresie atunci cand cunoastem o persoana care se aseaza incet pe scaun este ca nu ii placem si ca este oarecum ostila fata de noi. In realitate, aceste persoane sunt tolerante si intelegatoare, au rabdarea necesara sa ii asculte pe cei din jur, insa se lasa prea putin influentati de parerile lor. Acestea sunt mamele tipice, pe care nu le induiosezi sa te lase la discoteca nici daca te dai peste cap. Desi la o prima vedere ai impresia ca sunt inflexibili si chiar superficiali, intrucat iti e foarte greu sa-i scoti din ale lor, persoanele care se aseaza pe scaun cu tact si cu un calm enervant, sunt persoane extrem de profunde, cu o intuitie inimaginabila. Se controleaza foarte bine si in plan sentimental, nu se arunca in relatii efemere ci dimpotriva, se indragostesc rar si de cele mai multe ori, pentru o viata intreaga.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.