Straluceste de Sarbatori!

Oana Turcu, fondatoarea Ardes Cosmetici in Romania iti da cateva sfaturi pentru a te relaxa imediat si a te remonta dupa petrecere. Zambetul va reapare instantaneu, parul va straluci, decolteul va atrage toate privirile si vei emana un miros de fulg ulei bogat de migdale parfumat.

Uleiul cu cele mai bogate proprietăţi cosmetice pentru corp, faţă şi păr contine: avocado, trandafir chilian, jojoba, unt de karite, strugure, măsline. Provenită din partea centrală a statului Chile, Rosa Mosqueta (trandafirul chilian) produce ulei extras din seminţe, foarte bogat în substanţe nutritive, complexe vitaminice şi principii active antioxidante, utile şi eficace pentru piele. Factorii poli-nesaturaţi conţinuţi de acest ulei sunt consideraţi esenţiali pentru piele, avînd în vedere că sunt elemente fundamentale pentru membrana celulară.

UNT DE KARITE – Untul de Shea mai este cunoscut si sub denumirea de unt de Karite. Acest copac se găseşte numai în savanele din vestul Africii. Copacul de Shea este sălbatic, nu se cultivă şi pînă atinge maturitatea durează 40-50 de ani. În majoritatea regiunilor, el este protejat datorită beneficiilor sale economice, medicale şi sociale (untul de Shea este o importantă sursă de hrană în Africa). Vracii africani au folosit untul de Shea secole la rînd pentru a vindeca boli ale pielii şi ale scalpului. În prezent s-a dovedit ştiinţific faptul că untul de Shea este un ingredient deosebit de valoros în industria cosmetică. Continutul său ridicat în acizi graşi (mai ales acid stearic şi acid oleic) face ca untul de Shea să fie remarcabil pentru piele.

Aceşti acizi graşi sunt indispensabili în hidratarea epidermei şi în procesul de menţinere a elasticităţii pielii. Untul de Shea are acţiune de regenerare, ajută pielea să-şi recapete supleţea şi are acţiune antirid, are efect de menţinere a hidratării epidermei. Totodată, untul de Shea protejează pielea împotriva radiaţiilor UV şi agresiunilor factorilor de mediu, previne formarea ridurilor, calmează pielea iritată. În plus, untul de Shea este binecunoscut pentru efectul său cicatrizant. Untul de Shea are acţiune de regenerare, ajută pielea să-şi recapete supleţea şi are acţiune antirid, are efect de menţinere a hidratării epidermei. Totodată, untul de Shea protejează pielea împotriva radiaţiilor UV şi agresiunilor factorilor de mediu, previne formarea ridurilor, calmează pielea iritată. În plus, untul de Shea este binecunoscut pentru efectul său cicatrizant.

Citeste si:  Alimentatia si regimul anti-aging

Uleiul de sîmbure de strugure penetrează rapid în epidermă, nelăsînd senzaţia de piele grasă. Datorită conţinutului ridicat de acid linoleic, care este repede încorporat în piele, reduce pierderea de apă din epidermă şi restabileşte elasticitatea pielii. Acizii graşi esenţiali trec repede în stratul cornos şi, de aceea, uleiul are efect ocluziv, dar şi curativ. Uleiul de măsline este extras din varietatea olea europea, măslinul european, originar din zona bazinului mediteran. Încă din antichitate, uleiul de măsline era foarte apreciat şi utilizat în diverse scopuri. Egiptenii îl foloseau în ritualuri religioase şi ca sursă de iluminat. În Grecia şi Roma Antică uleiul era folosit la iluminat, gătit şi vindecarea rănilor. În mitologie, uleiul are proprietăţi magice şi este sursa nemuririi zeilor, simbolizînd puritate şi bunăstare. Cu mii de ani în urmă, uleiul era obţinut prin strivirea manuală a măslinelor în bazine sferice din piatră.

Astăzi, procesul de extragere a uleiului este mecanizat şi se desfăşoară în vase din oţel inoxidabil. Separarea uleiului de pastă obţinută prin strivire se face prin centrifugare. Nu sunt folosite chimicale, iar temperatura este sub 30 de grade Celsius. Sunt necesare în jur de 5 kilograme de masline pentru obţinerea unui litru de ulei. Metoda de presare la rece permite menţinerea gustului, a culorii şi valorii nutritive, uleiul de măsline fiind singurul ulei ce poate fi consumat imediat dupa extragerea din fruct.

Citeste si:  Machiaj pastelat

Sunt folosite procese de filtrare pentru a îndepărta sedimente şi reziduuri obţinînd astfel ulei de măsline extra virgin cu aciditate sub 1%. Asemeni vinurilor distinse, uleiul de măsline este evaluat în funcţie de gust şi de nivelul acidităţii înaintea îmbutelierii. Proprietăţile (aroma, culoarea, valoarea nutritivă) fiecărui tip de ulei sunt influenţate de calitatea solului, climat, varietatea şi vîrsta măslinilor, metodele de obţinere. Conţine grăsimi monosaturate, ce au un important rol în împiedicarea acumulării de colesterol, reducînd depozitele asimilate. Uleiul de măsline oferă şi alte beneficii, fiind bogat în antioxidanţi şi vitamine cu efect de prevenire a îmbătrînirii celulelor. Efectele cele mai cunoscute sunt: antimicrobial, antioxidant şi antiinflamtor, dar şi buna compatibilitate cu pielea. Este utilizat în produse cosmetice de calitate recunoscută, destinate copiilor, îngrijirii pielii şi unghiilor. Hrăneşte epiderma, o purifică, reduce efectul agresiunii factorilor de mediu asupra pielii.

Uz: folosiţi Uleiul Bogat de Migdale Parfumat după baie şi pentru masaj. Indicat şi în timpul sarcinii. Proprietăţi: antivergeturi, nutritiv, calmant, împrospătează pielea şi o catifelează. Poţi găsi în aceeaşi variantă de miros: Lapte de Corp, Gel Duş Catifelat şi Parfum. Variante de miros: Specii Antice, Fructe Orientale, Muşchi Flori Albe, Muşchi şi Mură, Muşchi Vanilat, Ceai de Africa, Aloe.

DEOCREMĂ de la Ardes Cosmetici
Deodorant în cremă de la Oana Turcu, elixir de lungă prospeţime, cu aloe, ce previne formarea mirosurilor. Senzaţia magică de a te găsi la penumbra secretă a unui arbore silenţios, unde apele proaspete de izvor vestesc primăvara. Cu acid citric şi vitamina E. Acţiune prelungită şi naturală. Nu blochează transpiraţia. Nu conţine vaselină, parabeni, alcool, glicol propilenic. Acţionează evitînd cauza mirosurilor neplăcute, limitînd oxidarea şi degradarea enzimatică a sudorii. Adecvată pentru tălpi, sub braţ, zona submamară, inghinal şi alte pliuri ale pielii.
Pregateste camera de sarbatori ! Picura in bolul cu apa de pe calorifer : fluid balsamic parfumat de la Ardes.

Citeste si:  Rochia pentru evenimente speciale

Conferă senzaţia de respiraţie proaspătă şi profundă. Ideal pentru sauna turcească, sauna uscată, cabina de duş, evaporatori, umidificatori de calorifer şi altele. Uz: instilaţi cîteva picături de Fluid Balsamic în apa evaporatorului şi umidificatorului sau în fluxul de vapori din sauna turcească.

Stralucirea trupului tanar… cu almond shine ulei cu sclipici.
Ulei de migdale glitter – ce iluminează pielea cu reflexe aurii. Lasă pielea fină şi mătăsoasă. Strălucire şi dulceaţă pe pielea ta. Ideal pentru petrecerile nocturne de sarbatori ! Migdalele au o mare putere nutritivă, fiind bogate în vitaminele A, B şi E. Din seminţe de migdale – soiul dulce, urmare unui proces de extracţie prin presare la rece, se obţine varianta uleioasă cu proprietăţi emoliente. Acest ulei are uz extern. Menţine pielea catifelată, elastică şi previne formarea vergeturilor. Este utilizat pe scară largă în industria cosmetică, atît ca emolient, dar şi ca vehicul de transport pentru alte principii active, datorită stabilităţii sale deosebite. Are proprietăţi ocluzive deosebite, acţionează ca hidratant prin prevenirea deshidratării pielii. Se utilizeaza în produse pentru piele sensibilă, delicată, dar şi în uleiuri pentru masaj.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.