Tehnici noi pentru machiaj

Please select a featured image for your post

Indiferent de calitatea fardurilor pe care le folositi, look-ul vostru nu va fi perfect decat atunci cand stiti sa aplicati impecabil produsele de machiaj, astfel incat sa isi indeplineasca scopul principal: sa ascunda micile imperfectiuni si sa va scoata in evidenta trasaturile frumoase. Metodele traditionale de aplicare a machiajului nu sunt neaparat si cele mai bune, mai ales ca pe masura ce produsele de machiaj evolueaza, sunt mai usor si mai ingenios de aplicat. O noua tehnica de machiaj poate presupune sa inversati ordinea pasilor clasici de machiere.

Produsele de care ai nevoie. Indiferent daca esti sau nu dispusa sa iti schimbi tehnica de machiaj, sunt cateva produse care trebuie sa se regaseasca in fiecare porfard. Nu e neaparat sa alegi produse foarte scumpe, mai ales ca unele dintre el, cum ar fi mascara si creionul contur pentru ochi si buze au aceleasi ingrediente, difera doar pigmentul de culoare de la o firma producatoare la alta. In ceea ce priveste tenul, e foarte important sa ai o crema hidratanta, un fond de ten, o pudra si un blush; pentru buze, trebuie sa ai contur de buza, un ruj, un gloss si un balsam, iar pentru ochi un clestisor pentru gene, farduri, contur pentru ochi si rimel.

Citeste si:  Banana de dimineata

Pasii in aplicarea machiajului. Inainte de a incepe machierea efectiva, e foarte important sa aplici crema hidratanta pentru ten iar la pasul doi, nu aplica fondul de ten, ci foloseste clestisorul pentru a-ti curba genele. Nu uita sa folosesti de fiecare data micul accesoriu pentru gene inainte de a aplica mascara, pentru ca efectele lui sunt vizibile cu ochiul liber: o privire mai deschisa, gene mai curbate, mai lungi si mai bine definite.

Aplica abia apoi fondul de ten si pudra. Alegerea fondului de ten este una dintre cele mai importante sarcini ale tale. Pentru ca uneori, chiar si fiind sfatuite de consultantele de la magazinul de cosmetice nu reusim sa gasim tonul perfect pentru fondul de ten si pudra, prefera produsele pentru machiaj mineral, care uniformizeaza frumos culoarea pielii si sunt usor de aplicat, fara a fi nevoie de prea multa dibacie.

In ceea ce priveste machiajul buzelor, inainte de a aplica rujul alege culoarea pe care vrei sa o folosesti. Contureaza buzele si umple-le apoi cu creion dermatograf, iar apoi aplica un gloss. Nu doar ca nimeni nu va sti ca nu esti data cu ruj, dar machiajul buzelor tale va fi si mult mai rezistent. Desi machiajul clasic incepe prin machierea ochilor, noile tehnici de machiaj sugereaza ca o data ce tenul si buzele sunt machiate, iti va fi mai usor sa decizi daca mai ai sau nu nevoie si de machiajul ochilor.

Citeste si:  Bronz de durata

In cadrul machiajului, rujul are acelasi rol pe care il au geanta sau pantofii in cadrul tinutei: femeile isi schimba rujul mai degraba decat orice alta forma de machiaj. Problema e ca atunci cand aplici rujul ultimul, o data e ochii sunt machiati si ai aplicat si blushul, ai toate sansele ca per ansamblu, machiajul tau sa nu se armonizeze. Aplica blushul abia dupa ce ai ales si aplicat rujul. Aplica blush de o nuanta si o intensitate care sa completeze culoarea rujului.

Citeste si:  Zaharul din fructe si legume

Machiajul ochilor. Inainte de a trece la ultimul pas al tehnicii moderne de machiaj, machiajul ochilor, arunca o privire asupra machiajului tau in general. Daca rujul este inchis, fardul folosit pentru ochi ar trebui as fie de o nuanta deschisa, naturala sau omis de tot. Aplica intai rimelul, pentru ca de multe ori, in combinatie cu blushul si rujul, este suficient pentru a creea un look complet. Daca nu e asa, foloseste si creionul contur si apoi fardul de ochi: culorile deschise si medii la inceput si abia la final, daca simti ca mai e necesara, o nuanta mai inchisa pentru colturile exterioare.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.