Tendinte in manichiura: aspectul mat din nou la moda

De la vopseaua pentru masini la diversele produse pentru frumusete (rujuri si chiar vopsele de par), aspectul mat a inceput sa-si reafirme „drepturile”. Tendinta s-a transferat imediat si in arta manichiurii. Daca la inceputul anului manichiura „french” era un must have pentru reprezentantele sexului frumos (mai ales ca un simbol al puritatii), iar in aceasta toamna am trecut printr-o adevarata manie senzuala „nail art”, revistele de specialitate din occident au trasat deja trendurile primaverii viitoare, look-ul mat fiind cap de afis. Marile companii producatoare de lacuri si oje s-au conformat, lansand deja pe piata noi colectii specifice, in timp ce multe alte inaugurari au fost anuntate numai in ultimele doua luni. „Este vorba despre nuantarea unghiilor cu o textura unicolora si o finisare mata”, declara nu de mult pentru o revista londoneza Essie Weingarten, fondator si presedinte al producatorului de cosmetice Essie.

Citeste si:  Machiaj de seara by Penelope Cruz (video)

Ostracizat pentru o perioada buna de timp, recidivistul look reapare in moda ca un stil proaspat, ce denota incredere si stabilitate. Lipsa luciului creste impactul ojei in sine, accentuand forma unghiei si creand un efect electrizant.

Pentru ca formula si aspectul noilor produselor sunt diferite, expertii cosmeticieni dau cateva sfaturi pentru o aplicare corecta si corespunzatoare a acestora:

1. Lucreaza cu rapiditate, pentru ca oja mata se usuca mai repede decat cea traditionala; ingredientul care da efectul mat nu are nevoie de uscare, astfel incat nu este folosit atat de mult solvent, timpul de uscare reducandu-se considerabil.

Citeste si:  Invata cum sa te machiezi vara!

2. Nu folosi niciun tratament pentru unghii inainte sau dupa aplicarea ojei, deoarece acestea dau stralucire unghiei, reducand aspectul opac; poti utiliza, insa, tratamente speciale pentru acest gen de manichiura. Acestea au fost recreate pentru sustinerea noilor tendinte, singurul dezavantaj al utilizarii lor fiind denaturarea culorii ojei.

3. Expertii au opinii diferite si de multe ori contradictorii referitor la aplicarea primului strat, cel de baza, in realizarea unei astfel de manichiuri. Cel mai bine este sa verifici, inainte de aplicare, daca pe recipientul ojei sunt recomandari de utilizare din partea producatorului.

Citeste si:  Tendintele 2011 pentru culori de par

4. Incearca sa nu folosesti oja mata inainte de uscarea completa a uleiurilor pentru cuticule, deoarece acestea vor da unghiei un aspect glossy si pot denatura chiar culoarea polish-ului.

5. Tine minte faptul ca oja mata este, de obicei, o tendinta de scurta durata, fiind trendul la care se renunta cel mai repede cand este vorba despre manichiura. Asa ca… nu face investitii foarte costisitoare in acest sens!


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.