Termenul de garantie al produselor cosmetice – partea II

Please select a featured image for your post

Dupa cum spuneam si in prima parte a articolului, este foarte important sa luati in considerare faptul ca pana si cele mai bune produse cosmetice si de machiaj au un termen de garantie. Nu uitati ca �viata� produselor cosmetice se calculeaza incepand cu momentul desigilarii, nu incepand cu data fabricatiei. Produse care rezista mai mult de 2 ani de la desigilare. Parfumurile sunt de departe cele mai rezistente produse cosmetice, rezistand intre 3 si 5 ani de la desigilare, cu conditia de a fi pastrate in locuri racoroase, ferite de razele soarelui. Pe locul doi sunt rujurile, datorita faptului ca sunt produse pe baza de ceara, astfel ca rezista destul de bine in fata bacteriilor. Torusi, in timp rujurile isi pierd din pigment, culorile se oxideaza si tin mai putin in urma aplicarii. De asemenea, pana si cele mai hidratatnte rujuri vor deveni dupa 2 ani uscate. Totusi, dupa 1-2 ani de folosire, rujul ar trebui aruncat. In mod normal, un ruj care iti place si pe care il folosesti zilnic nu rezista atat de mult oricum, asa ca, daca inca il ai, dupa 2 ani, poti sa il arunci oricum.
Citeste si:  Temperament, comportament, miscare
Produse care rezista 1 an. Din aceasta categorie fac parte blushul, fardurile pentru ochi si pudra. Pe masura ce sunt folosite, bateriile se aduna foarte usor in cosmeticele de tip pudra, iar datorita texturii, uleiurile din piele se depun usor pe suprfata produselor prin intermediul aplicatoarelor, formand un film care impiedica aplicarea produsului si ii detelioreaza culoarea. Pentru a prelungi viata acestor produse, folosit pe cat posibil aplicatoare noi de fiecare data sau spalati-le frecvent, cel putin o data pe saptamana, pe cele pe care le aveti deja. Chiar daca blushul sau pudra sunt mai reistente atunci cand folositi aplicatoare curate, fardurile pentru ochi ar trebui aruncate oricum dupa 1 an, zona ochilor fiind foarte sensibila si pasibila de infectii.Din aceasta categorie fac parte si creioanele contur in general, fie ca e vorba de conturul de buze sau cel de ochi. Le puteti intretine mai bine insa daca le ascutiti o data pe saptamana pentru a indeparta bacteriile. Aplicatie creioanele delicat, fara a le apasa pe ochi si mai ales nu uitati sa va demachiati seara, intrucat conturul uscat irita foarte tare ochii.
Citeste si:  Reteta frumusetii
Produse care rezista 3-6 luni. Din categoria 6 luni, vorbim despre glossul de buze, care este mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. In plus, glossul este produsul care se imprumuta cel mai des intre femei, asa ca ai sansele sa iei diverse infectii si herpes daca il folosesti la comun cu altcineva. Produsele care trebuiesc aruncate dupa 3 luni sunt rimelul si conturul lichied pentru ochi, acestea fiind cele mai expuse bacteriilor datorita inchidere-deschiderii zilnice, precum si introducerea repetata a periutei in recipient in timpul aceleasi aplicari.
adsense>Rimelul este de obicei primul care se usuca si trebuie aruncat. Nu te gandi ca faci economii daca pui putina apa, crema sau mai rau, parfum in el pentru a-l putea folosi, risti sa dai ulterior mai multi bani pe tratament decat ai fi dat pe un rimel nou. Daca porti lentile de contact, e cu atat mai important ca toate produsele pe care le folosesti in zona ochilor sa fie igienice si in perioada de valabilitate.
Citeste si:  Parfumuri de vedeta in 2012
Produsele sub forma de crema. In ceea ce priveste cremele pentru fata, lotiunile tonice, fondul de ten sau anticearcanul, acestea rezista in general 12 luni din momentul primei folosiri. Cremele de fata contin in general hidroxizi, vitamina C sau diversi alti nutrinti, care isi pierd valoarea nutritiva dupa 12 luni. Chiar daca nu a trecut 1 an dar observi ca produsele si-au schimbat textura sau mirosul, este cazul sa le arunci.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.