fbpx

Totul despre acidul hialuronic. Ajuta el cu adevarat?

Imbatranirea pielii si aparitia ridurilor sunt rezultatul unei combinatii intre factorii genetici si factorii de mediu, a caror actiune este accelerata de inaintarea in varsta si de daunele produse de perturbarea metabolismului celular al radicalilor liberi din organism. Expunerea la radiatiile ultraviolete, poluarea aerului, fumatul, temperaturile extreme, stresul, nutritia si stilul de viata sunt doar cativa factori responsabili de aparitia ridurilor si imbatranirea pielii.

Pentru a contracara efectul nociv al radicalilor liberi, pentru a repara celulele deteriorate si tesuturile, pentru a intarzia aparitia ridurilor, organismul are nevoie de proteine, vitamine, minerale si alti nutrienti care sa ajute sinteza diferitelor componente ale pielii.

Citeste si:  Renuntare la grasimi

Acidul hialuronic este o componenta organica care se gaseste in fiecare tesut si care asigura hidratarea fibrelor de colagen si elastina. Un continut optim de acid hialuronic in tesuturi duce la o piele mai fina, mai elastica, cu un aspect tineresc. Acidul hialuronic formeaza o bariera naturala de protectie a pielii actionand in acelasi timp, in profunzime si la nivelul tesuturilor, fiind considerat cel mai bun factor de hidratare naturala a pielii.

Acidul hialuronic este responsabil pentru rezistenta, supletea, elasticitatea, tonicitatea si netezirea pielii. Studiile clinice au demonstrat ca procentul de acid hialuronic din epiderma scade odata cu varsta, de aceea este indicat sa utilizam produse cosmetice care contin acest ingredient pentru a stopa imbatranirea prematura a pielii si deshidratarea acesteia, aparitia ridurilor si a degradarii pielii.

Acidul hialuronic pur are efecte intensiv hidratante actionand dual, prin refacerea rezervelor hidrice din piele si diminuarea pierderilor transepidermale de apa. Lipozomii cu acid hialuronic patrund in piele si umplu ridurile din interior astfel ridurile si liniile fine sunt mult diminuate.

Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor precum si la nivelul cartilajelor articulatiilor. Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticiatea si tonicitatea.

Citeste si:  Cum tratam cuticulele uscate si aspre

Daca acidul hialuronic administrat pe cale orala hidrateaza celulele pielii dinspre interior spre exterior, sub forma de serum sau crema hidratarea se face dinspre exterior inspre interior. Rezultatele sunt vizibile dupa un tratament de 4 saptamani, pielea este intinerita, liniile fine sunt vizibil diminuate si elasticitatea pielii este refacuta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.