Totul despre epilarea „definitiva” II

De ce ghilimele? Pentru ca, dragi cititoare, termenul este relativ, luindu-se in considerare faptul ca el exprima mai mult dorinta noastra sau a celor care vand acest serviciu decat realitatea. Daca ar fi sa privim adevarul in fata, fara sa ne mai speriem de el si sa-l acceptam ca atare, am fi suficient de multumite de rezultatul deloc neplacut al epilarii de lunga durata si de buna calitate (fara foliculita si alte neplaceri cauzate de epilatul pe termen scurt), bucurindu-ne de beneficiile ei si evitind dezamagirile cauzate de cheltuieli ce s-ar dovedi nejustificate in raport cu asteparile. Teoretic, metodele moderne asigura o epilare de pana la 95%, in functie de zona si numarul de sedinte, dar procentul se modifica in functie de factori precum tip de par, tip de piele, nivel hormonal individual etc.

Explicatia stiintifica a motivului pentru care „definitiv” in contextul epilarii cere ghilimele am gasit-o intr-un interviu acordat de dr. Ioan Nedelcu si pe care o citez: „Studiile au aratat ca la nivelul porului, acolo de unde porneste radacina firului de par, exista niste celule pluripotente care, daca dupa un interval de timp nu mai primesc semnale biochimice, au capacitatea sa se diferentieze si sa genereze un nou fir de par. Acest timp pentru regenerarea unui nou fir de par este de 3-5 ani ”

Citeste si:  Genti pentru laptop

Ei bine, in acest articol vin cu propunerea de a trece impreuna in revista pe langa trei dintre cele mai la moda tehnici de epilare de lunga durata, informatii utile legate de procedura (avantaje, recomandari, contraindicatii). In ceea ce priveste cele trei tehnici amintite, ele au la baza tehnologia laser, insa in ordinea prezentarii veti observa ca fiecare reprezinta o faza evolutiva a tehnicii de epilare pe termen lung: mai intai a fost laserul, apoi tehnologia mai avansata a luminii intens pulsate (IPL) si, mai nou, tehnologia energiei combinate lumina-caldura sau fotoepilarea (LHE). Toate functioneaza aparent dupa acelasi principiu, descris in cele ce urmeaza:

Cum functioneaza?

General
Epilarea prin actiunea luminii se bazeaza pe conceptul de fototermoliza selectiva, care consta in utilizarea unei surse de energie luminoasa – energie care este absorbita selectiv de melanina din foliculii de par, lumina fiind apoi transformata in caldura (energie termica), in interiorul foliculului. Caldura distruge astfel radacina firului de par. Foliculul lezat devine incapabil sa mai produca fire de par, este eliminat printr-un proces fiziologic de catre sistem in mod gradual, producind permanenta sa disparitie si inlocuirea cu tesut non-functional.

Citeste si:  Cum sa pari mai tanara

Diferente

LASER
-foloseste o singura culoare, deci o singura lungime de unda fixa;
– foloseste energie inalta;
– lumina este colimata;
-prezinta o excelenta transmisie a luminii si dispersie redusa.

IPL
-dispozitivele care folosesc lumina pulsata utilizeaza un interval luminos care se ajusteaza cu ajutorul unor filtre si care pot transmite la tegument cantitati controlate de energie;
– foloseste, de asemenea energie inalta;
– genereaza mai multe culori si mai multe lungimi de unda, ceea ce permite o mai buna penetrare a luminii.

LHE
– combina energia termica cu cea a luminii din start, folosind energie joasa a luminii, optimizind lungimea de unda, marimea punctului, durata pulsului (mult mai scurta) printr-un mecanism reflexiv incorporat care permite caldurii create in timpul tratamentului sa fie canalizata in folicul odata cu energia de lumina.

Ce zone pot fi tratate?
Cele mai cunoscute zone sunt fata, subratul, picioarele, pieptul si spatele. Aproape orice regiune a corpului poate fi tratata prin aceste metode.

Avantaje
Laser

– Mai rapida in comparatie cu alte tratamente;
– Trateaza arii intinse de par;
– Asigura un tratament precis si fiabil;
– Reducerea parului;
– Poti simti finetea pielii ca rezultat al inchiderii porilor dupa tratament.

Citeste si:  Atinge-l de Valentine's Day!

IPL
– Este o tehnologie dovedita clinic prin numeroase studii;
– Confera siguranta maxima pentru orice tip de piele, cu rezultate perfect previzibile si repetabile;
– Tratamentul este nedureros;
– Tratamentul nu este invaziv pentru pacient (se elimina astfel infectarea, pigmentarea sau cicatrici ale pielii);
– Tratamentul vizeaza toate zonele corpului si toti foliculii pilosi, indifirent de adancimea la care se afla;
– Distrugerea simultana a mai multor foliculi pilosi;
– Posibilitatea raderii parului intre tratamente;
– Actioneaza si pe parul blond;

LHE
– Mecanisme puternice de protejare a pielii create prin dezvoltarea unor algoritmi inovativi care profita din plin de puterea si limitele de absorbtie termala a pielii – prin combinarea unica dintre lumina si caldura maximizeaza efectul de caldura asupra foliculului fara a afecta tesuturi invecinate;
– In cadrul acestui tratament pielea nu necesita racire sau tratare cu geluri speciale ca in cazul primelor doua (protectie necesara pentru evitarea efectelor ce pot fi cauzate de folosirea energiei inalte);
– Nivel maxim de securitate si protectie a pielii;
– Rezultate garantate si in cazul parului deschis la culoare sau al pielii inchise;


2 Comentarii
  1. ma gandeam la epilarea asta definitiva ca la sfarsitul tutror problemelor legate de ceara, epilator, etc. dar vad ca exista niste riscuri destul de mari. nu stiu daca ma mai gandesc acum sa apelez la ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.