Trucuri pentru o zi perfecta (partea I)

Please select a featured image for your post

Descoperiti secretul unei vieti linistite, eliberati-va de stresul cotidian, adoptati o atitudine pozitiva si optimista, imbunatatiti sau mentineti starea de sanatate. Toate aceste lucruri pot fi realizate usor urmand cateva sfaturi eficiente date de specialisti in domeniul sanatatii si psihologiei. 1. Renuntati seara la telefonul mobil. Uneori fara sa ne dam seama ajungem sa fim controlati in fiecare moment al zilei prin intermediul telefonului mobil. Acesta este un mijloc de comunicare excelent, o inventie fantastica prin care putem lua legatura cu persoane aflate la distante mari. Dar acest aparat prezinta un dezavantaj major atunci cand in urma unei zile solicitante, singura noastra dorinta este aceea de a ne relaxa si de a ne elibera de stresul acumulat pe parcursul zilei. De aceea este bine pe cat posibil ca macar incepand cu orele 20 sa profitam de linistea caminului uitand de telefonul mobil.
Citeste si:  Make-up de vara
2. Practicati exercitii fizice. Foarte multe persoane considera exercitiile fizice efectuate acasa, in cursul diminetii, inutile. Insa, trezindu-va cu cateva minute mai repede si practicand o activitate fizica (plimbare, jogging, gimnastica) va veti simti mai bine intreaga zi si va veti incarca cu energie pozitiva. Aveti timp suficient sa va puneti in ordine gandurile si sa va stabiliti un program pentru ziua respectiva. 3. Oferiti-va momente de bucurie.
Ne confruntam zilnic cu diverse obstacole si cu mici esecuri in ceea ce intreprindem. In asemenea momente este nevoie de ceva care sa ne stimuleze si sa ne determine sa mergem mai departe. Din cand in cand simtim nevoia sa ne detasam de cea ce ne inconjoara. Cumpararea unui lucru drag, un masaj de relaxare, o intalnire cu prietenii sau chiar o mica escapada la sfarsit de saptamana va vor oferi satisfactii imediate.
Citeste si:  Unghii tehnice
4. Problemele mici nu vor deveni o mare problema. De multe ori ne confruntam cu situatii in care mai multe evenimente neplacute se succed in aceeasi perioada de timp. Este gresita atitudinea noastra de a le privi in ansamblu si de a le gasi o explicatie comuna. Fiecare dintre aceste probleme poate avea cauze si explicatii diferite si de aceea este bine sa fie tratate separat. Nu faceti o mare problema din toate miciile neplaceri. 5. Doza zilnica de vitamine si minerale. O zi solicitanta ne poate priva de placerea de a lua pranzul sau cina in familie. De multe ori din cauza programului incarcat suntem tentati sa sarim peste mese sau sa consumam pe fuga alimente care ne pun in pericol sanatatea. De aceea este indicat ca in fiecare zi sa luam un supliment de vitamine si minerale care vor asigura sanatatea organismului nostru.
Citeste si:  Cand sa lasam alunitele la vedere?
6. Priviti schimbarea ca pe o oportunitate. In viata noastra pot avea loc diverse schimbari – de la ce mici, nesemnificative pana la schimbari majore, cum ar fi nasterea unui copil, mutarea intr-o casa noua sau schimbarea locului de munca. Aceste schimbari sunt de cele mai multe ori stresante pentru cei care le traiesc, insa au si o serie de aspecte pozitive. Tocmai aceste aspecte pozitive trebuie identificate si luate in considerare, astfel incat schimbarile sa fie privite ca pe noi oportunitati de dezvoltare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.