Trucuri pentru o zi perfecta (partea a II-a)

Please select a featured image for your post

Iata in continuare cateva trucuri utile care va pot asigura o viata linistita, protejandu-va atat sanatatea fizica cat si psihica. Chiar daca suntem invadati de stresul cotidian, exista remedii usoare care va pot face viata o placere. 7. Nu renuntati la viata sociala. Este foarte important sa nu uitam ca relatiile sociale au o pondere foarte importanta in viata noastra. La sfarsitul unei saptamani incarcate, ointalnire sau o iesire cu prietenii se poate dovedi foarte relaxanta si reconfortanta. Este un mod excelent de a ne incarca bateriile si de a pastra legatura afectiva cu cei dragi. Astfel vom incepe o saptamana cu zambetul pe buze. 8. Nu spuneti DA cand vreti sa spuneti NU. De multe ori ne confruntam cu situatii in care ne simtim datori sa nu refuzam pe cineva si de aceea vom face lucruri pe care nu doream sa le facem. Trebuie sa invatam sa spunem NU pentru ca uneori castigam timp pretios si ne dovedim increderea in fortele proprii, iar cei din jurul nostru, chiar daca pe moment vor reactiona negativ vor invata sa ne respecte deciziile.
9. Nu mai luati in seama ce cred ceilalti despre dvs. Una din nevoile noastre se refera la acea de a simti aprecierea si admiratia celor din jur. De multe ori ne punem intrebarea daca cei din jurul nostru ne judeca si cum ne judeca pentru felul in care ne imbracam, vorbim sau facem diverse lucruri.
Citeste si:  Ai grija de silueta ta din timp
„Ce vor crede ceilalti despre mine?” este o intrebare destul de des intalnita, pe care si-o pun mai ales persoanele lipsite de increderea in fortele proprii. Incertitudinea noastra fata de reactiile celorlalti ne impiedica de multe ori sa actionam intr-un sens sau altul. Daca veti inceta sa va puneti aceasta intrebare, atitudinea dvs. se va schimba si increderea in propria persoana va creste.
Citeste si:  Ai grija langa cine stai daca vrei sa slabesti
10. Incercati sa faceti cat mai multe fapte bune. S-a constatat printr-un studiu realizat cu ani in urma, ca acele persoane care au depus un minim efort pentru a face o fapta buna s-au simtit mai linistiti si mai fericiti. Constientizarea efortului propriu pentru a face o fapta buna, pentru a-i face pe unii mai fericiti ne va ajuta sa avem o atitudine pozitiva, optimista asupra viitorului si ne va feri de depresii. 11. Renuntati uneori la reguli. Chiar daca nu ne dam seama suntem inconjurati zilnic de aceeasi oameni, urmam acelasi traseu spre serviciu, iar dupa masa tindem sa avem cam acelasi program in fiecare zi. Astfel, intram intr-o rutina in care viata noastra tinde sa devina monotona, lipsita de imaginatie si creativitate. Uneori este nevoie sa incalcam regulile stabilite chiar de noi insine pentru a ne simti mai bine sau mai liberi. Este indicat sa avem activitati care ne solicita imaginatia si spiritul de creativitate.
Citeste si:  Cum sa mananci mai putin
12. Fiti recunoscatori. De multe ori nu ne dam seama de ceea ce avem, de ceea ce am primit de la Mama Natura sau de la cei din jurul nostru si consideram ca aceste lucruri ni se cuvin. V-ati oprit vreun moment sa va ganditi cum ar fi daca ati pierde ceva din ce aveti acum? In fiecare zi, pentru un moment ar trebui sa meditam la tot ceea ce avem si sa fim recunoscatori pentru lucrurile cu care am fost inzestrati. Recunostiinta este o lectie ce trebuie amintita din cand in cand.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.