Trucuri pentru sprancene frumos pensate

Aspectul sprancenelor este cel mai adesea neglijat. Acestea au fie o forma mai degraba neregulata, un aspect neingrijit, fie sunt reduse la o linie subtire, subtire, de parca posesoarea lor n-a mai stiut cand sa lase penseta jos din mana. Inainte de a pune mana pe „instrumentul de tortura”, haideti sa stabilim cum vrem sa arate sprancenele noastre.

S-a dus de mult vremea sprancenelor a la Marlene Dietrich, reduse la niste linii subtiri si curbate care ne dadeau o expresie de eterna mirare. Acum, sunt in trend liniile naturale, armonioase.

Testul creionului

Lungimea ideala

Forma sprancenelor trebuie sa respecte forma fetei. Ca sa aflati unde se termina si unde incep, asezati-va in fata oglinzii si incercati sa trasati o linie imaginara de la aripa nazala pana la coltul interior al ochiului. Spranceana nu trebuie sa depaseasca, in interior, punctul in care linia se opreste. In mod similar, trasati o line de la coltul exterior al buzei pana la coltul exterior al ochiului. Acolo, se va termina spranceana, iar ce depaseste va disparea. Tinand un creion in mana si plasandu-l conform indicatiilor, veti obseva mai usor cele doua capete ale «segmentului» – spranceana.

Citeste si:  Fularul perfect in 2009

Avem totusi grija sa nu lasam mai mult de un centimentru si jumatate intre cele doua sprancene. Nasul va parea mai lat daca nu respectam aceasta regula.

Grosimea

Aici, lucrurile tin si de gust, dar exista niste principii generale care trebuie respectate :
– Incercati sa nu va indepartati prea mult de grosimea lor originala.
– Coltul interior al sprancenei va fi mai gros decat restul, linia subtiindu-se progresiv, in sensul de crestere.
– Curbura va fi ascendenta pe primele trei sferturi si descendenta pe ultimul.

Citeste si:  Partea inferioara a corpului acumuleaza mai multa grasime

Cand ne pensam?

Momentul ideal este dupa baie. Porii vor fi dilatati, iar firele de par vor putea fi indepartate cu mai multa usurinta. Evitati sa va pensati inainte de a pleca de acasa, e posibil ca pielea sa se inroseasca. Miscarea pensetei trebuie sa fie in sensul cresterii firului de par, scurta si precisa. Incercam sa prindem firul cat mai aproape de radacina pentru a evita ruperea lui.
Ca sa obtineti sprancene perfect simetrice, va sfatuim sa operati cand la una, cand la cealalta. Astfel, va veti da seama mai usor cat mai e de luat si de unde.
Evitati sa smulgeti firele de par de deasupra, concentrati-va pe cele de sub. Nu le uitati totusi pe cele dintre sprancene.

Citeste si:  Rasfata-ti mainile

Forme posibile:
– Pentru sprancene rotunjite, pensati coltul interior superior al sprancenei.
– Pentru sprancene drepte, lasati mai multe fire in extremitati.
– Daca nu aveti sprancenele prea dese sau prea clar definite, evitati subtierea lor excesiva.
– Pentru sprancenele tip „accent circumflex” (forma nerecomandabila, dar placuta totusi de multe femei), pensati usor partea cea mai inalta.

Creionul de sprancene poate ajuta atata timp cat nu este folosit excesiv. Culoarea trebuie sa fie apropiata de cea a firului de par.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.