fbpx

Unghii tehnice

Please select a featured image for your post

Ce bine ar fi sa avem toate o manichiura de invidiat si niste unghii tari ca otelul. Ar fi bine, dar nu e mereu asa. Sunt o sumedenie de motive care ne impiedica sa avem manichiura la care visam: lipsa de calciu face ca unghiile noastre sa fie mai degraba ca si hartia decat ca si otelul, unghiile se exfoliaza, cuticulele cresc urat si de necontrolat si cand in sfarsit ne cresc unghiile si speram la o saptamana de manichiura frumoasa, cu siguranta cel putin 3 se rup in timp ce facem activitati uzuale. Pentru noi cele cu unghii de hartie sau pentru cei care au prostul obicei de a-si roade unghiile, exista alternativa – unghiile tehnice. Unghiile tehnice protejeaza unghiile naturale? Unele saloane de manichiura va vor spune ca da, eu, din propria experienta va spun cu siguranta ca nu. Singura promisiune pe care unghiile tehnice o pot face unghiilor naturale este ca daca sunt aplicate corect si ingrijite asa cum se cuvinte, aveti mai putin sanse ca unghiile naturale sa se deterioreze complet.
Citeste si:  Ce nu le place barbatilor in materie de machiaj
O alegere de urgenta? Poate ca unghiile tehnice te salveaza in momentle de criza, cand chiar nu iti permiti sa ai niste unghii mici si uratele, cum ar fi la propria nunta. Insa, trebuie sa stii ca o singura aplicare poate aduce daune serioase unghiei tale naturale si ca va trebui sa astepti ca unghia sa creasca complet (adica luni bune) pentru a avea din nou unghii sanatoase. De aceea, multi specialisti sustin ca o data ce ai aplicat unghiile false este de preferat sa le intretii, decat sa le indepartezi.
Unghiile din acril sunt cele mai rezistente tipuri de unghii tehnice insa trebuiesc neaparat aplicate de catre un profesionist pentru ca altfel risti ca ele sa crape foarte usor sau mai rau sa se desprinda, luand o data cu ele si cateva straturi bune din unghia naturala. Unghiile din acril trebuie indepartate total atunci cand se crapa sau cand intre unghia tehnica si cea naturala intra apa sau alte substante. Unghiile trebuiesc refacute cel putin o data pe luna, pentru a-si pastra aspectul natural.
Citeste si:  Secretele Orientului Indepartat
Unghiile din gel sunt cele mai utilizate in utlima vreme, fiind usor de aplicat insa nu foarte rezistente, in special pentru cei care duc o viata agitata, spala multe vase sau isi folosesc foarte mult degetele in diverse activitati de genul tastatului. Unghiile cu gel necesita o ingrijire corespunzatoare, respectiv trebuiesc umplute o data la 2-3 saptamani la baza unghiei, unde aceasta creste si pilite la varful unghiei pentru a-si pastra aceasi lungime. Dupa indepartare, la fel ca si in cazul altor tipuri de unghii false, unghiile naturale raman puternic afectate, din pacate. Unghiile din fibre textile sunt prea putin folosite in saloanele de la noi, insa sunt destul de cunoscute, fiind obtinute industral din matase sau lana. Singurul lor atuu este faptul ca sunt mult mai flexibile decat cele din acril sau din gel insa nu sunt atat de transparente ca si acestea, astfel ca e necesar sa le dati cu un lac colorat puternic, in mai multe straturi, pentru a nu se observa ca sunt unghii false.
Citeste si:  Invata sa te machiezi corect
Din pacate, desi sunt mai flexibile, unghiile din material textil sunt mai fragile decat alte tipuri de unghii tehnice si se rup mult mai usor. Asa ca, nu sunt deloc indicate atunci cand sunteti implicate in diverse activitati casnice sau intrat in contact cu substante puternice pentru curatenie. Alegerea ramane pana la urma la atitudinea fiecareia, iar daca alegeti totusi varianta unghiilor tehnice in favoarea unghiilor roase pana in carne, cu siguranta veti descoperi mai multe avantaje si dezavantaje pe masura ce le purtati mai mult timp.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.