Vizita la cosmetician

Please select a featured image for your post

Daca tot suntem la sectiunea frumusete, nu puteam sa nu dezbatem si subiectul cosmeticienilor, mai ales ca din ce in ce mai multe vedete dar si alte femei care isi doresc sa arate impecabil, apeleaza la ajutorul cosmeticienilor. Daca nu stii inca exact cu ce se ocupa un cosmetician, unde il gasesti si cum te poate ajuta, iti dam noi, in linii mari, un punct de plecare.

Cine sunt cosmeticienii? Cosmeticienii sau esteticienii sunt specialisti care studiaza pielea si modalitatile prin care te pot ajuta sa arati si sa te simti cat de bine se poate. Ingrijirea pielii, sau cosmetica, sau estetica se refera la ingrijirea fetei incepand de la machiaj, epilare, masaj, restaurare sau curatare in profunzime. La cosmetica ne facem diverse tratamente faciale sau diverse tipuri de masaj facial dar putem face si simple sedinte in care un expert ne analizeaza pielea pentru a stabili care este cea mai potrivita cale de a o ingriji, care sunt produsele care ni se potrivesc cel mai bine sau ce tratamente ar trebui sa urmam pentru a ne imbunatati astepctul pielii.

Citeste si:  Tinerete fara batranete
Cat de accesibile sunt serviciile? In cazul in care apelezi des la o cosmeticiana, fie numai pentru machiaj, fie pentru tratamente mai complexe, trebuie sa iti aloci un buget unar acestei operatiuni de intretinere corporala, pentru ca poate sa devina destul de costisitoare. Daca insa apelezi numai ocazional la serviciile cosmeticienei, preturile variaza in functie de prestigiul pe care il are, de clientela careia i se adreseaza si mai ales in functiile de serviciile pe care le soliciti. In general, trebuie sa ai in vedere ca tratamenele pot ajunge si la 1000-2000 de lei, in conditiile in care se extind pe mai multe sesiuni.Cum gasesti o cosmeticiana buna? Ca si in cazul stilistilor, cosmeticienele cele mai bune le vei gasi prin recomandari de la clienti multumiti, aceasta este cea mai buna carte de vizita pentru o cosmeticiana. Exista i foarte multe site-uri de specialitate, in care gasesti un index al cosmeticienilor din zona in care locuiesti insa cel mai bine este sa mergi pe teren deja testat. Unii medici dermatologi lucreaza cu diverse saloane sau cosmeticiene, asa ca un dermatolog iti poate face o recomandare pertinenta. Desi unele operatiuni trebuiesc facute in salonul dermatologului, cum este micro-derma-abraziunea, alte operatiuni sunt facute cu succes de cosmeticiene in solanele de Spa si ingrijire corporala.

Citeste si:  Machiaj pentru femeile de culoare (video)
Relatia de incredre. Daca un breton tuns gresit creste la loc si o unghie vopsita prea strident se sterge cu acetona, in cazul operatiunilor cosmetice nu iti poti permite greseli. Unele proceduri, cum ar fi exfolierea chimica sau spalaturile cu acid pot lasa cicatrici foarte urate daca nu sunt aplicate ca la carte. Cele mai multe probleme se datoreaza conditiilor precare de igienta, a produselor nepotrivite sau a ustensilelor nesterilizate. Cere intotdeauna cosmeticienei tale sa foloseasca instrumente sterile, pentru ca unele operatiuni pot cauza mici leziuni la nivelul pielii, prin care se pot raspandi bacteriile de pe instrumentele folosite.

Citeste si:  Rezistenta rimelului (video)
Este bine sa ai o relatie apropiata cu cosmeticiana ta, mai ales daca apelezi des la serviciile ei. Alege o cosmeticiana care face tratamente si la domiciliu, pentru situatiile de urgenta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.