Adevarul despre caderea parului

Este normal sa ne cada parul in fiecare zi si adevarul este ca pierdem intre 100 si 125 de fire in fiecare zi. Parul care cade face parte dintr-un ciclu de crestere. La o perioada de timp, 10% din parul nostru se afla in asa-zisa ” faza de odihna” si dupa 2-3 luni de odihna, parul cade si creste altul nou in locul sau. Anumit persoane totusi, experimenteaza o cadere a parului mai mare decat ar fi normal.
Pe masura ce inaintam in varsta, atat barbatii, cat si femeile au probleme cu caderea parului. Aceasta este o parte normala a procesului de imbatranire. Aceasta problema afecteaza, bineinteles, pe anumite persoane mai mult, pe altele mai putin. Barbatii pot cheli in intregime, femeile insa mai putin.
Hormonii joaca rolul dominant in pierderea parului. Atat femeile, cat si barbatii produc testosteron.
Nu mai este nevoie sa spunem faptul ca barbatii produs mai mult testosteron decat femeile, prin urmare, experimenteaza o mai mare pierdere a parului.
Conditiile medicale precum hipertiroidism si infectii fungale pot cauza pierderea parului. Si anticonceptionalele au o influenta majora, precum si dozele prea mari de vitamina A, dietele fulger, chimioterapie si radiatiile.
Stresul emotional, sarcina sau interventiile chirurgicale pot cauza de asemenea o cadere a parului, aceasta cadere observandu-se de obicei dupa 3-4 luni dupa ce evenimentul stresant a avut loc. Stresul poate cauza o incetinire in cresterea parului pentru ca un numar mare de foliculi de par intra in faza aceea de odihna.
Un alt motiv pentru care parul cade in exces este modul in care ne aranjam si ne coafam parul. Purtarea parului in coada, folosirea produselor de styling necorespunzatoare poate distruge firul de par de la radacina.
Caderea parului poate sa fie un semnal de avertizare a unei probleme mai grave precum diabet, asa ca este bine sa consulti medicul daca aceasta problema persista.
– Daca urmezi un anumit tratament medicamentos, discuta cu medicul tau pentru a vedea ce anume poate fi schimbat in vederea evitarii caderii parului
– Evita mega-dozele de vitamina A. Prea multa vitamina A poate cauza ca firul de par sa cada.
– Fa exercitii fizice, precum yoga, mediteaza sau gaseste o alta practica prin care sa reduci nivelul stresului si anxietatea.

Citeste si:  Lacul de unghii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.