Ai grija langa cine stai daca vrei sa slabesti

Daca te gandesti ca daca ai prieteni grasi, te poti ingrasa si tu, trebuie sa stii ca nu esti departe de adevar. S-a descoperit faptul ca obezitatea este contagioasa, precum un virus. Acest lucru poate parea greu de crezu, dar din pacate, este adevarat.
S-a efectuat un studiu pe 12 067 de persoane in varsta de 32 ani. Anumite persoane erau prieteni sau vecini intre ei, sau chiar rude. Greutatea fiecarei persoane a fost urmarita in aceasta perioada.
Cercetatorii au fost uimiti sa descopere faptul ca subiectii studiului au devenit supraponderali sau obezi atunci cand un prieten a luat in greutate. De fapt, atunci cand un prieten devenea obez sansele celuilalt de a se ingrasa cresc. Chiar daca prietenul respectiv nu statea in apropiere, subiectul avea mai multe sanse sa se ingrase.
De ce daca avem prieteni mai grasuti ne influenteaza propria noastra greutate? Se pare ca prietenii ne influenteaza perceptiile asupra conceptului ” grasime”. Daca unul dintre prieteni devine obez, gras, atunci lucrurile nu mai par atat de rele ca inainte.
Doctorii si cercetatorii au extrapolat din acest studiu ca aceasta este principala cauza a obezitatii din Statele Unite. Pe masura ce din ce in ce ai multi oameni devin obezi sau se ingrasa, si prietenii acestora se vor ingrasa.
Deci pana la urma cel mai bun in care poti sa slabesti esti sa eviti sa ai prieteni grasi? Acesta nu ar fi raspunsul pentru toata lumea. Ceea ce poate suna mai bine, totusi, este sa iti ajuti prietenii grasuti sa slabeasca impreuna cu tine. Asa cum studiul relatat mai sus a demonstrat, exista o legatura puternica intre prieteni atunci cand vine vorba de slabire sau de ingrasare.
Nu spunem aici ca trebuie sa excludem persoanele mai plinute si sa ne ferim de ele, ci spunem ca trebuie sa le ajutam sa slabeasca, lucru important pentru sanatatea lor. In acest fel vei slabi si tu, si vei fi si tu sanatoasa si multumita de modul in care arati.

Citeste si:  Ingrijirea ochilor sensibili

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.