Alimentatia romanilor

Cel mai mare factor care influenteaza calitatea stilului de viata romanesc este statutul financiar. Clasa super bogata isi permite sa manance orice. Isi pot cumpara alimente scumpe si isi pot permite sa manance peste in mod regulat. Ei pot consuma lapte pasteurizat, spre deosebire de clasele de mijloc si cele jos care trebuie sa isi fiarba laptele inainte de a-l consuma.
Din pacate, in ultimii ani un numar mare de alimente procesate au ajuns in Romania, acest lucru avand un impact asupra calitatii dietei si stilului de viata.
In anumite privinte, calitatea stilului de viata este bun pentru ca pot fi consumate multe alimente proaspete, precum fructe si legume. Exista in ele surse bune de Vitamina C, betacaroten si antioxidanti. Vitamina C este necesara pentru a avea gingii sanatoase, anumite studii demonstrand faptul ca antioxidantii pot ajuta la prevenirea bolilor de inima, dar si a anumitor forme de cancer.
Familiile care traiesc in afara orasului au chiar mai putini bani decat familiile care traiesc in mediul urban. Ei sunt norocosi de faptul ca beneficiaza de ceea ce pamantul lor le ofera. Acesta este un lucru foarte avantajos pentru ca fructele si legumele sunt naturale, fara chimicale si conservanti. Din pacate, la sate, multi copii nu mananca niciodata inghetata sau dulciuri pentru ca sunt prea scumpe.
Alimentatia romanilor este sanatoasa din punctul de vedere al cantitatii mari de alimente proaspete consumate.
Problemele alimentare precum anorexie si bulimie nervoasa se regasesc mai putin in Romania decat in societatea vestica. Specialistii sunt e parere ca momentan nu exista multe incidente de probleme alimentare in Romania, dar sunt de parere ca cifrele vor creste in anii ce vin, din cauza disponibilitatii canalelor tv din partea vestica, care au o influenta puternica asupra copiilor si adolescentilor.Publicitatea are un impact puternic asupra nivelului consumului de alimente procesate si de alimente de tip fast food in randul populatiei romane.

Citeste si:  Ciupercile nu ingrasa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.