Aplicarea corecta a vopselii

Succesul operatiunii de vopsire consta in pregatirea culorii si in tehnica aplicarii ei…
Iata 10 reguli de aur de la care nu trebuie sa te abati.
1. Amesteca culoare cu restul ingredientelor folosind unelte de plastic sau ceramica. Vasele de plastic sau ceramica. Vasele sau linguritele de metal vor oxida ingredientele, iar rezultatul va fi compromis.
2. Omogenizeaza bine ingredientele, cocoloasele vor decolora neuniform parul. Amesteca totul cu o perie speciala sau cu o periuta de dinti mai veche.
3. Aplica la radacina parului un strat subtire de crema pentru a impiedia patarea acestei zone in timpul colorarii.
4. Inaintea aplicarii pune-ti tot arsenalul la indemana: vasul cu vopsea, un pieptane, o bucata de vata si nu uita de manusile din plastic.
5. Aplica vopseaua pe parul uscat si nespalat de o zi, doua pentru a proteja scalpul. Doar formulele fara amoniac se aplica pe parul umed.
6. Separa parul in patru parti (sferturi de cap). Prinde fiecare parte cu cate o agrafa. Aplica o cantitate mica de vopsea pe primul sfert de par, intinzand vopseaua pe suvite insisant la radacina, apoi prinde din nou suvita vopsita cu o agrafa. Procedeaza la fel si pentru celelalte 3 parti. La sfarsit scoate agrafele si maseaza vopseaua tot capul, apoi piaptana parul cu un pieptene cu dinti rari.
7. Lasa vopseaua sa actioneze doar timpul indicat pe ambalaj, altfel oxideaza, iar culoarea va iesi mult prea inchisa.
8. Samponeaza bine parul adaugand putina apa, apoi clateste vopseaua doar cu apa calduta.
9. Da timp cuticulelor sa se inchida si sa „sigileze” bine culoarea. Programeaza-ti urmatoarea sedinta de spalare peste 3-4 zile.
10. Aplica imediat dupa clatire un balsam nutritiv si lasa-l sa actioneze cel putin 5 minute.

Citeste si:  Sapun versus Gelul de Dus

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.