Bronzeaza-te frumos si sanatos

Iubesti soarele si te bucuri cand te bronzezi. Dar oare iei in calcul toate riscurile provocate de razele ultraviolete?
Pe langa bronzul mult dorit, razele UV patrund in profunzimea pielii deteriorand celule, afectandu-le ADN-ul si provocand transformari la nivelul fibrelor de colagen si elastina din structura acesteia. Astfel, structura pielii e afectata in profunzime, determinand uscarea, asprirea, pierderea graduala a fermitatii, a supletii si a elasticitatii, dilatarea vaselor, largirea diametrului porilor, aparitia petelor de pigmentare, a pistruilor si a ridurilor.
In timpul expunerii la soare, pielea este agresata atat de razele UVA, cat si de cele UVB, impunandu-se astfel o dubla protectie pentru a preveni efectele lor nocive, imediate sau cumulate, asupra tegumentului. UVB sunt responsabile pentru arsurile imediate, iar UVA de deteriorarea ireversibila, in profunzime a pielii. De aceea, este necesar sa ne protejam chiar daca suntem bronzati si nu simtim arsuri.
Indicele traditional FPS asigura protectie doar impotriva razelor UVB. Conform ultimelor studii in domeniu, este esential sa folosim un produs de protectie solara anti-UVA si anti-UVB. Altfel, procesul de imbatranire este accelerat de razele soarelui, aparent nedaunatoare.

Citeste si:  Machiaj pentru Avon by Jackie Tyson (video)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.