Castravetele, mai hidratant ca sucul

Cine ar fi crezut? Castravetele contine mai multa apa decat portocala sau decat un suc acidulat, mai precis 96,5 ml de apa la suta de grame de castravete.

Nutritionistii sustin in unanimitate ca daca este consumat crud, castravetele este un optim hidratant, pentru ca, in afara de continutul ridicat de apa, acesta are in compozitie si putin potasiu.
Asa se face ca, de ceva vreme, castravetele este unul dintre cele mai intalnite ingrediente ale cremelor cosmetice. Vrei si tu sa beneficiezi de virtutile castravetelui? Poti folosi atat pulpa legumei, cat si sucul acesteia: aplicate pe ten si corp, vor ajuta la decongestionarea eventualelor iritatii cauzate de soare sau de vant. Iar pentru a obtine rezultate excelente, este de ajuns sa folosesti tratamentul de 2-3 ori (cel putin 20 de minute/ tratament).
Intorcandu-ne la rolul castravetelui in gastornomie, datorita gustului placut, acesta este bun atat in salate, dar si sub forma de suc natural. Iar daca vrei sa obtii un aperitiv cu adevarat special, amesteca-l cu suc de rosii sau de ardei gras, condimentat cu putin usturoi. In ceea ce priveste caloriile, retine ca o suta de grame de castravete furnizeaza numai 14. Foarte putine, daca ne gandim ca o lingura de ulei contine 90 de calorii. Iata de ce castravetele este atat de recomandat in dietele de slabit: are foarte putine calorii, dar creeaza un sentiment de satietate, hidrateaza si are si rol depurativ.

Citeste si:  5 kg in 3 saptamani

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.