Cauzele obezitatii

Oricum ai pune problema, obezitatea este rezultatul consumarii mai multor calorii decat se ard prin activitate fizica.
Motivul pentru acest dezechilibru caloric variaza de la persoana la persoana. Poate sa fie cauzat de gene, mediu si comportament. Si anumite droguri sau boli pot duce de asemenea la ingrasare.
Obezitatea devine din ce in ce mai comuna. De exemplu, numarul persoanelor obeze s-a duplat in ultimii 25 de ani. Acest fapt s-a datorat schimbarile din stilul de viata, in principal schimbarilor alimentare.
Mancarea este mai gustoasa, si disponibila in mai multe varietati. Portiile de mancare se maresc, de obicei chiar la oferte.
Traim de asemenea un stil de viata inactiv. Folosirea masinilor si a transportului in comun in defavoarea mersului pe jos si a mersului pe bicicleta este un bun exemplu. Multe joburi presupun acum petrecerea mai multor ore la birou. Si activitatile de recreere inactive, precum uitatul la televizor sau navigarea pe internet, devin din ce in ce mai populare.
Indiferent de mediu, anumite persoane raman slabe si altele devin obeze. Studiile arata faptul ca obezitatea tinde sa vina din familii. Studiile cu gemeni si copii adoptati au aratat faptul ca genele, mai degraba decat stilul de viata joaca un rol cheie in aceasta problema.
Obezitatea cauzata de gene poate afecta modul in care metabolismul nostru arde grasimile.
Oamenii care au asemenea gene nu sunt predestinati sa fie obezi, dar au un risc mai ridicat in obezitate. In mediul modern, ei pot avea nevoie sa munceasca mai mult decat altii pentru a mentine o greuatte sanatoasa.
Nu ne putem modifica genele si este foarte dificil sa controlam mediul in care traim, dar putem sa invatam cum anume sa ne controlam alegerile de stil de viata pe care le facem.
Pentru ca echilibrul nostru caloric este controlat de instincte, solutiile pe termen scurt tind sa esueze. Tocmai de aceea, trebuie sa facem decizii de viata pe termen lung incluzand o alimentatie sanatoasa si activitate fizica regulata pentru a reduce riscul obezitatii.

Citeste si:  Machiajul ochilor cu 1,2,3 culori

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.