Ce este de fapt uleiul de Jojoba

Ce este de fapt uleiul de Jojoba si de ce este atat de mult folosit in produsele de ingrijire a pielii? Ne intoarcem in anul 1882 cand un botanist pe nume H.F.Link a descoperit de langa California un mic arbust. Domnul Link a numit planta dupa numele unor botanisti englezi T.W.Simmonds. Numele original al plantei jojoba este de fapt "Simmondsia chinesis". Inainte ca englezii sa inceapa sa vaneze balene, jojoba incepuse deja sa fie cultivata. Pana atunci, produsele de ingrijire a corpului si cosmeticele se obtineau din uleiul de la balene. Dupa intezicerea vanatului balenelor, au inceput cautarile pentru un inlocuitorul acelui seu.
Aceasta planta, produce niste pastai si s-a descoperit ca aceste boabe secreta un ulei. Oamenii din sudul Californiei si din Mexic au intrebuintat mult timp acest ulei ca pe un remediu impotriva ranilor dar si ca pe un produs cosmetic. Japonezii au facut o serie de cercetari in urma carora au descoperit ca uleiul de jojoba nu este toxic pielii si nu creaza probleme. In curand, s-a descoperit si efectul benefic extraordinar al acestui ulei. Uleiul de jojoba exista astazi sub forma de ceara, care poate deveni lichid la temperatura camerei. "Uleiul" are aceeasi componenta chimicala pe care o are si sebumul creat de pielea noastra in mod natural. De fapt este unul dintre cele mai eficiente uleiuri datorita puterii rapide de absorbtie al acestuia. De aceea, a juns in scurt timp sa fie folosit si la produsele pentru par si corp. Acest ulei este foarte potrivit pentru persoanele cu o piele sensibila, incluzand in aceasta categorie si eczemele, in cazul carora uleiul de jojoba poate fii folosit si ca medicament. Ajuta pielea sa devina mai moale si parul il face mai stralucitor. Este cunoscut de asemeni si ca un remediu impotriva incretiturilor pielii sau a semnelor asemanatoare ridurilor. Mai mult, ajuta la scoaterea la suprafata a celulelor noi. Are chiar si cateva proprietati anti-bacteriene. Datorita acestor proprietatii extraordinare pe care uleiul de jojoba le detine, nu este nici o mirare ca este folosit in producerea diferitelor produse pentru par, piele in special pentru fata. Poate ajuta si la tratarea acneei sau a ridurilor. Adauga esente din uleiul tau favorit, precum cel de levantica si adauga aproximativ 40-50 de picaturi din acest ulei peste compozitia creata mai devreme, formata din ulei de jojoba. Extinde-l apoi pe toata suprafata fetei tale. Planta cunoscuta sub numele de jojoba a constitiut o importanta descoperire. Proprietatile ei surprinzatoare ajuta la crearea unei pieli mai delicate si ajuta in acelasi timp persoanele cu o piele mai sensibila. Daca hotarasti sa iti cumperi un asemenea produs atentie la modul in care uleiul este fabricat; sa fie crescut organic, nu extras in mod chimical.

Citeste si:  Trusa de concediu!!!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.