Ce nu stiai despre parfumuri

Parfumurile sunt deosebit de importante si completeaza frumusetea si capacitatea de atractie a unei femei. Fie ca sunt florale, orientale, lemnoase, proaspete sau puternice, toate parfumurile „ascund”ceva.
Te-ai intrebat vreodata de ce parfumurile iti trezesc anumite simturi? Explicatia se regaseste in faptul ca centrii olfactivi sunt strans legati de centrii emotionali din creier.
Probabil ca ai auzit si tu de notele de varf, de mijloc si de baza ale unui parfum. Ceea ce nu stii este probabil faptul ca prima data intri in contact cu notele de varf, care dureaza in jur de 5 minute, dupa care urmeaza sa le simti pe cele de mijloc, etapa in care pH-ul pielii fiecareia dintre noi diferentiaza mirosul. In final vei simti notele de baza care sunt cele care se pastreaza pe piele.
Daca ti-ai pus vreodata intrebarea cum se creaza aromele, atunci poti fi fericita. Iti explicam pe indelete tehnica. Se pare ca majoritatea parfumurilor au la baza o tehnica denumita head space. Aceasta este o metoda speciala care consta in izolarea unei flori proaspat taiate intr-un vas de sticla. Apoi, cu ajutorul unei pompe speciale se extrage aerul parfumat din vasul de sticla, urmand ca aroma respectiva sa fie recreata in laborator.
Indiferend bazele parfumurilor este important sa il alegi pe cel care consideri tu ca ti se potriveste cel mai bine. Este bine pentru o femeie sa se invaluie intr-o nuanta care o caracterizeaza in totalitate, pentru ca asa cum spuneam parfumul sporeste senzualitatea unei femei.

Citeste si:  Little black dress

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.