Ce nu stiai despre produsele light

Te-ai gandit vreodata ca acele alimente care se presupun ca nu contin foarte multe grasimi, se pot transforma de fapt in bombe calorice?
1. In primul rand, atunci cand firmele producatoare reduc grasimile, adauga de obicei alte ingrediente pentru a ” inventa” gustul. Grasimea este folosita pentru a adauga savoare si textura alimentelor. Daca te uiti la branza crema, versiunea normala si cea fara grasimi, vei descoperi ca produsul fara grasimi contine mai multe ingrediente decat versiunea normala. Sa nu fii surprinsa sa afli daca descoperi ca versiunea fara grasimi are mai mult zahar sau sare. Emulsificatorii tin ingredientele impreuna.
2. Atunci cand pe eticheta scrie ca produsul este sarac in grasimi, poate sa aiba de fapt mai putine calorii decat cel obisnuit, dar majoritatea oamenilor cred ca de fapt au mult mai putine calorii. Mai mult decat atat, avand un asemenea produs in fata, oamenii au tendinta de a manca mai mult fara sa mai tina cont.
3. Mai exista un truc despre care probabil nu stiai mare lucru. Multe alimente mai au inca grasimi chiar si atunci cand pe eticheta lor scrie mare expresia ” fara grasimi”, totusi autoritatea le permite sa faca asta. Multe firme producatoare au redus intentionat marimea portiei pentru a folosi termenul ” Fara grasimi” in mod legat. Dar daca te uiti la continutul de grasimi la 100 de gram de produs, vei realiza de fapt ca nu este in totalitate fara grasimi.
Companiile au profitat de pe urma oamenilor care se feresc de grasimi. Prin urmare, incaseaza mai mult de pe asa-zisele alimente sarace in grasimi si sanatoase, clientii fiind dispusi sa plateasca mai mult, dar, in final, ajung de fapt sa mananci mai mult.
Pe scurt, etichetele alimentelor fara grasimi nu iti dau permisiunea de a manca mai mult, in special daca discutam despre mancarea de tip fast-food. Fara grasimi nu inseamna ca este bun pentru ca majoritatea au fost incarcate de zahar. Asa ca, este timpul sa citesti si detaliile de pe eticheta cu o mai mare atentie si sa nu te mai lasi indusa in eroare.

Citeste si:  Sfaturi de la Maybelline New York: Machiajul ochilor (video)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.