Combatere celulita

Celulita, sau coaja de portocala, asa cum mai este ea cunoscute in popor, reprezinta o probleme majora pentru aproximativ toate femei le. Indiferent daca vorbim despre cele mai plinute sau despre cele extrem de slabe, celulita se instaleaza indiferent de kilogramele pe care le avem. Tocmai de aceea, este bine ca fiecare dintre noi sa aiba mare grija si sa asculte sfaturile pe care specialistii le dau.
Pentru femei, celulita ( coaja de portocala, sau mai bine zis, grasimea care se acumuleaza sub piele) este modalitatea corpului de a-si stoca grasimea pentru sarcina, dar cat de multa grasime ai depinde de mai multi factori precum predispozitia genetica, varsta, rapiditatea cu care castigi si pierzi kilograme, si cat de subtire ai pielea.
Potrivit Institutului National de Sanatate, doar faptul ca avem o dieta sanatoasa cu multe fructe si legme, ne ajuta, pentru ca nu consumam calorii in exces si nici grasimi, evitand astfel pierderea rapida sau luarea rapida in greutate. Exercitiile si faptul ca ramane hidratate previne excesul de celulita. Previne formarea ei, ceea ce este cel mai important.
Pentru diminuarea aspectului de coaja de portocala, specialistii recomanda un program holistic de sase saptamani, combinat cu exercitii fizice si cu o dieta bogata in fructe si legume, plus masaj si creme herbale. Momentan, nici un studiu efectuat nu a dovedit eficacitatea pe termen lung a cremelor anti-celulitice, dar ele pot masca temporar aparitia celulitei stimuland circulatia sangelui in zonele afectate.

Citeste si:  Machiajul pentru scoala (video)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.