Controlarea portiilor de mancare

Intreaba orice persoana care a slabit pe termen lung cum a facut si cu siguranta va va povesti despre controlul portiilor. De fapt, poate face sau poate distruge eforturile de a slabi.
Invata cum sa eviti sa mananci in plus.
1. In loc sa folosesti un container mare pentru a depozita, precum caserole, farfurii, de ce sa nu le separi in containere individuale.
In acest mod, atunci cand te duci in frigider pentru a lua ceva ce trebuie reincalzit, iti va fi mult mai usor.
2. Spune da salatelor
Sa mananci o salata inainte de pranz sau cina este un mod sigur de a manca in plus. Va ajuta sa iti opreasca apetitul si sa iti dea simtul satietatii mai devreme.
3. Cumpara portii single, nu duble
Cumpara gustari care se servesc intr-o singura portie, nu in portii mari.
Poate sa fie dificil sa te opresti din mancat, pentru ca majoritatea alimentelor sunt foarte bune.
4. Asigura-te ca portiile sunt mini
Poti sa te asiguri ca nivelul zaharului din sange ramane la nivelul corespunzator si tii foamea la distanta , mancand portii mici pe parcursul intregii zile.
5. Pune-ti mancare in farfurii mici. Iti va fi mai usor sa pui mai putina mancare intr-o farfurie mica, decat intr-o farfurie mare.
6. Fa din carne felul doi, nu felul principal al mesei. Axandu-te mai mult pe verdeturi, tei vei simti plina mai repede, si vei obtine mai multe vitamine si fibre. Experimenteaza cu noile legume si metode de preparare pentru a pastra lucrurile interesante.
7. Invata sa potrivesti portiile din ochi si sa te tii de ele atunci cand cinezi.
8. Te poti trata din cand in cand cu un aliment interzis pentru a nu te priva in totalitate de aceste lucruri care desi nu sunt sanatoase si sunt pline de calorii, sunt foarte gustoase. Insa nu face din asta un obicei.
9. Invata sa bei multe lichide, si cand spunem lichide, ne referim aici la apa plata si ceaiuri, in nici un caz la bauturi carbogazoase sau la bauturi alcoolice. Este indicat sa consumam un pahar de vin rosu pe saptamana, insa nu trebuie exagerat pentru ca se stie ca alcoolul ingrasa si el.

Citeste si:  Rujul rosu - o nota clasica

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.